21 maj 2009

Trädgårdsrunda


Liljorna växer så det knakar och än har jag inte sett några liljebaggar. De är inte roliga att ha men de låter roligt när man lägger dem på rygg, de skriker ganska högt. Iiiiiiiiiiiiiii...


Den gamla funkian som står utmed stengärdsgården växer också, jag såg den inte förrän förra året när jag rensade kirskål från denna del av trädgården. Färdigväxt är den ca 1m i diameter!


Detta 2m höga träd hade planterats en halv meter från husgrunden. Smart. Med tanke på att det kan bli ca 20 m högt, det hade grunden mått bra av...hela huset hade ju lyfts. Hittade ett nytt ställe till den för två år sedan då den bara var 1 m så här trivs den.


Rosenrabatten frodas med dagliljor, alunrot, silverax och vit pion.


Äppelträdet blommar! Synd att äpplena bara går att baka med för att de är så sura. Varje år lurar jag mamma att äpplena är gröna och hon sätter varje år tänderna i ett och kräks. De är röda när de är mogna...


Syrénen blommor just nu, alla knoppar har nästan öppnat sig! Zon 3.
Jag såg en kopparödla idag på vägen och varje gång jag någonsin sett en är den överkörd. Denna såg däremot lite för rund ut så jag stannade cykeln och den hade huvudet uppe. Så jag kittlade den lite i rumpan så ringlade den in i gräset. Annars hade den nog också snart blivit överkörd.
Små vita/bruna/svarta kycklingar hade kläckts på Lilla Ylleröd, gud så söta de var!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar