13 maj 2009

Högskola och körskola

Ja många timmars sömn blev det inte inatt, hade först svårt att överhuvudtaget sova sedan väcktes jag ur min slummer vid halv ett av grannens hundar som skällde i deras trädgård (som vanligt). Så vid halv två slöts de bruna och klockan ringde kvart i sju! Usch.

Grupparbetet gick bra idag och vi fick gjort allt som behövdes tillsammans så jag kan vara hemma och jobba med mitt företag Husqvarna både imorgon och fredag!!! Killarna stack lite plötsligt men vi tjejer drog en djup suck och satt kvar och gjorde det sista. Så 10-16:30 ägnades åt det.


Rhodins trafikskola i K-stad

17:20 hade jag körlektion nr 3 och vi tränade upp- och nedväxling i ett villaområde i 30 km max. Det gick bra men det sitter inte per automatik så jag frågade Jörgen om vi inte kunde köra i Hörby på söndag och träna först i industriområdet sedan inne i byn och det ska vi! Jag körde t.o.m. från lassarettet tillbaka till resecentrum och nu känns det som att det börjar hända lite!

Jag försökte berätta för körläraren jag hade på första lektionen i februari hur det är för mig som är 30 att ta körkort jämfört med om jag var 18 men han verkade inte riktigt förstå. Men i måndags berättade han att han veckan innan gått en kurs i ålder och bilkörning och han hade fått bekräftat precis det jag sa om att man är väldigt mycket försiktigare på gränsen till feg för man vet ju att mycket kan hända och att man inte kan förlita sig på att bara för att andra har körkort så kör de som de ska?
Jag tyckte i alla fall att vi kom bättre överens i måndags men idag hade jag en annan lärare som jag VERKLIGEN trivdes med och jag ska försöka boka bara med honom.
Jag har en dubbellektion nästa fredag och veckan efter det en lektion. Tredje veckan har vi tre tentor så då kan jag inte köra. Men från den fjärde veckan ska jag minsann boka upp denna nya läraren! Han var så lugn och pedagogisk och hade full förståelse för att jag behöver mer tid för att jag inte känner mig odödlig och inte ser riskerna. Jag har ju trots allt befunnit mig i trafiken ganska många år och har förnuftet som många 18-åringar inte utvecklat. Den förra läraren sa bl.a. att manövreringen kommer att ta längre tid för mig att lära men när det sitter kommer det att gå fort just p.g.a. min ålder. Medans det för en 18-åring går undan med manövreringen och säkerhetstänket och planeringen av körningen tar längre tid att lära sig.

Mamma ringde förresen tidigare och sa att hon hade en 25 %-kupong på KappAhl jag kunde få. Den hade tydligen funnits i reklamutskicket från Ikea som kom idag om man är Ikea Family-medlem, tips! Det brukar vara 25 % på en valfri vara och det ger ju en slant!

När jag hämtade Liten från dagis passade jag på att fråga mannen i huset om han kunde hjälpa mig att kapa granarna vid uteplatsen en dag när han hade tid för de tar ju all kvällssol och jag är riktigt less på det nu. Det ville han gärna så en dag inom snar framtid kommer mamma att gråta krokodiltårar för hon vill inte att de kapas. De är ju väldigt vackra och står på var sida om huset som en vacker ram men när man förlorar solen vid halv fyra och kunde haft den tills den går ner blir man lite sur. Han berättade också att de översta grenarna vid kapning skapar nya "toppar" eftersom den vill förtsätta uppåt så det ser ju bättre ut efter ett par år också. Nu är de ca 8 m höga och ska väl ner till ca 3-4 m. Anledningen till att jag lyssnar på mammas åsikter (inte följer men lyssnar ; )) vad gäller huset är att när jag flyttar till nästa hus så ska hon köpa mitt. Så det blir ju hennes hus inom något år och då tycker jag att hon har rätt att framföra sina åsikter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar