16 maj 2009

Maskrossirap från "Den lilla gröna"

Jag köpte förra året en jättefin och bra bok att ha som trädgårdskalender. I den står det vad man ska göra varje månad och hur det ska göras. Där finns en hel del mormorstips och i maj månad fanns det recept på maskrossirap! Därför var Liten och jag på jakt och vi hittade alla som behövdes på Lilla Ylleröds vackra gula betesängar!


"Den lilla gröna" av Eva Robild, AdLibris, 174 kr


Maskrossirap gör man såhär,



250 maskrosblommor
1 st citron
1 st apelsin
1 kg ekologiskt socker
1 l vatten
  1. Lägg blommorna i en kastrull och tillsätt vatten
  2. Klyfta apelsin och citron med skal
  3. Lägg klyftorna i kastrullen och koka upp under 20 minuter
  4. Låt dra över natten
  5. Sila och lägg maskrosvattnet i en ny kastrull
  6. Blanda ner sockret i maskrosvattnet och koka under ca 60 minuter eller tills konsistensen är trögflytande, eventuellt kan det behövas mer socker
  7. Häll över den klara sirapen i glasburkar, sätt etikett på och om det står svalt kan du njuta av sirapen i flera år!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar