6 maj 2009

A fast run down memory lane...

Jag hängde på C upp till lanthandeln i byn och joggade sedan hem, ca 4km. Jag kände i kroppen att den var trött efter loppet i måndags så jag tog det lugnt och det var en härlig tur hem. Väl hemma blev det diverse telefonsamtal och middag och nu myser jag i soffan och väntar på att klockan ska bli läggdags.

Invigde idag ett armband jag inte använt tidigare, mrs Bijoux flower bangle. Jättesött.

Ska ta ett välbehövligt fotbad, och undrar samtidigt varför pysslar man inte mer om fötterna när det är den kroppsdel som utsätts för mest slitage? Skärpning. Det blir manikyr också, känner att naglarna verkligen är sköra efter åtta års nagelbyggande och nu är de helt oskyddade. Sitter och väljer mellan svart lack eller mörkrött.
Jag älskar svart lack och det är väl den enda kopplingen jag har kvar med min sista fas som svartrockare.

Letade och hittade lite roliga foton från mina ungdoms vilda dagar som jag scannade in nedan haha! Fan vad kul man hade. Det var Mascot eller svartklubb varje fredag och lördag följt av KB och sedan en vinglig cykling hem till Slottis. Stackars Trici som nog ville någon helt annanstans...sorry babe...
Får fortfarande fjärilar i magen när jag hör "my girlfriends girlfriend" med Type-O-negative...

Minns en gång när jag hade regnbågsfärgade lååånga glittriga lösögonfransar och det regnade ute så jag tog helt sonika på ett par cyklop och gav mig ut på cykeln till Möllan. Vid ett rödljus tittade passageraren i en bil märkligt på mig och det visade sig att det var en klasskompis från högstadiet. Hon sa att hon inte var förvånad när hon rullade ner rutan ; )

Hemvärnet -92´-93´. Vänstra bilden är från en helgövning jag var på och mamma sa att hon har aldrig luktat något äckligare än när jag skitig och lerig stod i hallen på söndag kväll. Den andra bilden är från nationaldagsfirande då vi hade parad i Vellinge hemvärn. Vi blev utslängda från hemvärnet och Vellinge hemvärn is no more...vi var för vilda tyckte gubbsen i Sthlm. Vår sergeant blev t.o.m. uppkallad dit för förhör. Så vi startade en äventyrsförening istället och där kunde vi härja fritt.

-94´, här har soldaten blivit hippie och lyssnade på "Di Leva" och predikade pacifism. Engagerade sig i nybildade partiet socialistiskt alternativ och åkte till sthlm för att demonstrera mot Göran Perssons "högervridna" budgetförslag och åkte Volvo Duett hem som bara kunde motorbromsa. Blev stoppade av polisen i Helsingborg och fick övernatta på Knutpunkten där jag fick almosor för att de trodde jag var hemlös. Hoppade av när partiordföranden ville att vi skulle ut och tigga ihop 750.000 kr för att köpa arbetareborgen Facklan i Malmö på Sorgenfri. Insåg inte förrän då att han var psykiskt sjuk.

-95´hippien förvandlades till mystiker och gick runt med bindi i pannan och lyssnade på indisk musik och hade sönderrivna militärkläder som protest mot militärens organiserade våld.

-96´ upptäcktes "Depeche mode" och luggen färgades vit, bakåtslickat hår och svart slips till vit skjorta. Synthare månne? Dammsugar-Mange var i alla fall glad att han fått en kompis.

-97´gick över till kängpunk och älskade min grön-och-blå första lilla lägenhet ; ) tyckte även att permanentat hår var en bra idé och hade sångaren Cliff i Driller Killer som pojkvän till mammas fasa.

 
-97´övergav kängpunken för svartrocken. Musikfestival minns ej var med goda vänner och godare bira. Här kan man skynja kedjan som hängde från näsan till örat och lite andra piercingar som prydde nyllet. Skaffade även tatuering i detta förvirrade skede men den gillar jag fortfarande.
Mamma tyckte det var roligt men kunde knappt hinna med i vändningarna av alla faser jag gick igenom. Kolla hur liten hon är i mina kläder, världens fräckaste mamma är hon. Lov u...puss

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar