30 juli 2009

Sommardag i Malmö - Folkets Park

Efter chokladmuseumet promenerade vi till Folkets Park!


Gigantisk ros-fontän, barnen gillade att springa runt i den.


Första anhalten var pariserhjulet, Nordens största på 42 meter!


Pariserhjulet kostade 3 kuponger/person. Ett häfte på 14 kostade 140 kr, annars 12kr/kupong.


I vagnen!


Utsikten! Turning Torso i bakgrunden, man såg t.o.m. husen i Köpenhamn pga fint väder!


Hilton hotel, Johanneskyrkan och Kronprinsen i bakgrunden.


Flickorna såg en karusell från pariserhjulet de ville testa, tekopparna på en berg och dalbana! 2 kuponger/person. Jag passade väskorna...




Efter karusellerna gick vi in och tittade på "bondgårdsdjuren"! Jag frågade Majken om hon inte hade lust till lite ponnyridning som när vi var där för 9 år sedan. Hon tittade bara på mig... sist gallskrek hon av skräck ; )


En mycket varm kanin hade hittat en kall plats i skuggan! De hade också hängbukssvin, höns med tofsar på benen, marsvin, undulater och får.


Här minns jag att det fanns en scen när jag var liten. Var här på konsert med mamma och pappa och lyssnade på Hasse Andersson och Kvinnaböske band när jag var typ 5 år!


Paus i den gassande solen! Perfekt dag för utflykt.


Majken ville inte följa med in på Terrariet för hon gillar inte kräldjur så hon fick pausa utanför en tre kvart. Entré 70 kr/person.




Gigantisk groda!




Sköldpadda och apa delar matskål, naw...


Appaus.




Förutom dessa såg vi, spindlar, ormar, skorpioner, kameleonter, alligatorer, jättesköldpaddor, papegojor, fler sorters apor, massor med ödlor, giftgrodor och paddor. I terrariet huserar även arapapegojan Douglas som är 40 år och var med i filmen Pippi på de 7 haven!

Den häftigaste var en 40 år gammal alligatorsköldpadda på 40 cm som stod på botten med öppen mun. Tungan var smal och sköldpaddan fladdrade med den så den såg ut som en mask, kunde stå så i timmar! Alger hade den på ryggen och kunde bli 100 år och väga 100 kg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar