Vi gick en runda i hennes lilla växthus där jag smakade årets första jordgubbe! Hon drog upp några majrovor som jag fick med hem och jag ska köpa ingredienser så att jag i helgen kan göra en god vegetarisk lasagne, här kommer receptet.
Ingredienser:
500 g lasagneplattor
100 g smör
100 g vetemjöl, drygt 1 ½ dl
1 l mjölk
2 tärningar grönsaksbuljong
svartpeppar
300 g ost
1 tsk timjan
2 dl lätt crème fraiche
2 st gula lökar
5 stora blad grönkål
3 st majrovor
2 st ägg
Ostcrème:
2 dl mild naturell yoghurt
1 dl kesella
100 g källarlagrad getost, vit caprin eller chèvre
salt och peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vitsås:
- Smält smör, tillsätt mjöl och låt det brynas ihop i 2-3 minuter.
- Tillsätt mjölk, grönsaksbuljong och peppar.
- Låt såsen koka cirka 5 minuter under omrörning.
- Låt den svalna lite och rör ner riven ost, timjan och crème fraiche. Spara lite ost att strö över.
- Smaka av med salt och peppar
- Skala och hacka löken, strimla grönkål och riv majrova och rör ner i såsen.
- Tillsätt 2 ägg.
- Varva plattor med sås i smord ugnsfast form.
- Grädda lasagnen i nedre delen av ugnen cirka 45 minuter.
Ostcrème:
- Mixa alla ingredienser med mixerstav till en slät crème.
- Servera lasagnen med ostcrème och broccoli och en god grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar