4 juni 2009

Vegetarisk lasagne

Baltis och jag tog en promenad till Lilla Ylleröd innan idag för att lämna lite tillbehör till Ipoden som Karin köpte av mig.

Vi gick en runda i hennes lilla växthus där jag smakade årets första jordgubbe! Hon drog upp några majrovor som jag fick med hem och jag ska köpa ingredienser så att jag i helgen kan göra en god vegetarisk lasagne, här kommer receptet.

Ingredienser:

500 g lasagneplattor
100 g smör
100 g vetemjöl, drygt 1 ½ dl
1 l mjölk
2 tärningar grönsaksbuljong
svartpeppar
300 g ost
1 tsk timjan
2 dl lätt crème fraiche
2 st gula lökar
5 stora blad grönkål
3 st majrovor
2 st ägg

Ostcrème:
2 dl mild naturell yoghurt
1 dl kesella
100 g källarlagrad getost, vit caprin eller chèvre
salt och peppar


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Vitsås:

  1. Smält smör, tillsätt mjöl och låt det brynas ihop i 2-3 minuter.
  2. Tillsätt mjölk, grönsaksbuljong och peppar.
  3. Låt såsen koka cirka 5 minuter under omrörning.
  4. Låt den svalna lite och rör ner riven ost, timjan och crème fraiche. Spara lite ost att strö över.
  5. Smaka av med salt och peppar
  6. Skala och hacka löken, strimla grönkål och riv majrova och rör ner i såsen.
  7. Tillsätt 2 ägg.
  8. Varva plattor med sås i smord ugnsfast form.
  9. Grädda lasagnen i nedre delen av ugnen cirka 45 minuter.

Ostcrème:

  1. Mixa alla ingredienser med mixerstav till en slät crème.
  2. Servera lasagnen med ostcrème och broccoli och en god grönsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar