27 februari 2011

MethodDraine Detox


Efter intensivkursen i bikram yoga är det då dags att rensa ut det crap som är kvar som inte stenhårt bitit sig fast.
Fick rekommenderat denna kuren, tog en snabbtrip till Triangeln och Life idag och valde den i tablettform. 20 dagar vid sidan om vanlig kost men jag kommer köra hela perioden utan snask och läsk, halv- och helfabrikat! Får se hur glad man är den första veckan ; )

MethodDraine DETOX renar kroppen med hjälp av 10 aktiva örter. Antioxidanterna i grönt te ger kroppen ett skydd mot fria radikaler.
Slaggprodukter kommer från en rad olika ställen. Huvuddelen kommer från maten vi äter – som ofta är överbelastad med fett, raffinerade tillsatser och socker – och de kemiska substanserna som ofta förekommer (bekämpningsmedel, tillsatser, färgämnen och konserveringsmedel). Sedan tillkommer den yttre påverkan vi utsätts för. Väl synliga exempel är cigarettrök, bolmande fabriksskorstenar och trafikens avgaser. Men det finns även andra osynliga bovar som gör att luften vi andas ofta innehåller alltförhöga halter av de farliga tungmetallerna bly och aluminium. Förekomst av små mängder slagg och gifter i kroppens vävnader är helt normalt: Det är utsöndringsorganens arbete att vara kroppens filter, rena och driva ut oönskade ämnen i normala mängder. Problemen uppstår när nivåernaav slagg blir för höga med följd att utsöndringsorganen blir överbelastade. Då kan inte längre kroppens reningsfunktion fungera normalt på grund av att den hindras av mängden slaggprodukter. Detta medför att vi kan känna tecken på minskad vitalitet och minskat välbefinnande.
Örter som verkar utdrivande

Vissa örter innehåller aktiva ingredienser som verkar utdrivande, och är välkända för sina renande och avgiftande egenskaper.

Björk och Älgört
Tack vare de aktiva ingredienserna, har dessa två plantor vattendrivande egenskaper. När de kombineras i rätt mängd, driver de ut överflödig vätska och ökar utdrivandet av gifter i hela kroppen.

Kronärtskocka och Maskros
Genom att stimulera gallproduktionen, säkerställer dessa två växter en väl fungerande matsmältning och en god tarmfunktion vilket hjälper utdrivningen.

Kardborre och Styvmorsviol
Dessa örters renande verkan på huden är välkänd. De eliminerar slaggprodukter genom att stimulera en ökad utsöndring via huden.

Fänkål
Egenskaperna har varit kända sedan antiken: Fänkål stimulerar matsmältningen och fungerar tack vare det som en effektiv hjälp för slaggeliminering i mag-tarmområdet.

Tamarind och Plommon
Detta är två utmärkta mag-tarmrenare som skonsamt stimulerar matsmältningen. Genom att underlätta för en sund tarmpassage hjälper de till att driva ut oönskade ämnen.

Grönt te
Innehåller kraftiga antioxidanter kända under namnet flavonoider, vilka binder fria radikaler. De fria radikalerna är inga slaggprodukter i vanlig mening, men de kan minska kroppens försvar och påverka cellernas åldrande. Den är den aktiva verkan mot fria radikaler som gör att grönt te-extraktet, spelar en viktig roll i reningsprocessen.

Blåstång
Denna jodrika algväxt förstärker de renande örternas verkan och ger en viss viktreduktion. Verkar som en aktiverare för kroppens renande funktioner genom att stimulera utsöndringsorganen och sätta igång utdrivningsprocesserna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar