19 augusti 2009

Malmöfestivalen!

Jag mötte upp J på hans jobb kl 17 och vi promenerade upp till city och första stoppet var Panduro! .


Jag köpte två rullar med sidenband, vitt och lavendel. Jag försökte mig på att göra lavendelstavar av kvistar från lavendel men det gick inte med det tunna sidenbandet jag hade. Nu ska jag göra ett nytt försök!
.

Vi gick därefter upp till Gustav Adolfs torg där man samlat de flesta matbodarna och drog njutfullt in alla dofter. Vi spånade lite på vad vi ville äta...
.

Här är en av tre matgator.


Jag var sugen på att prova grillspett med blandning av krokodil, känguru och struts.


Men som vanligt blev första stoppet Louisiana. Den maten de serverar på festivalen har de inte på sin meny på restaurangen så man kan bara smaska på det under festivalen.


Cajunkryddad kycklingfilé med kall sås med vitlök/lime och idahoepotatis... åhhh vad gott!


På denna matgatan ligger Louisianas tält.


Vi stötte på en tjomme som dansade old school hiphop!


Han var också old school men underbart glad och ganska rolig.


Årets nyhet var en plastbubbla som ungarna med sina stackars föräldrar stod i mycket lång kö vid Södertull för att testa.


En dörr stängs och bubblan blir vattentät. Sedan var det bara att försöka springa runt i den. Jag ville också testa men det var inte värt skammen att stå i kö med alla sexåringar...


Vi gick vidare ner till marknadsgatan och en festival är inte en festival utan heliumballonger! Jag SKA verkligen köpa en nästa gång jag ser en.


Fantastiskt med allt glatt folk som går ur sina stugor!


Marknadsgatan var lång för de har i år lagt den på ett nytt ställe där de ligger längs en gatan en och en. Istället för förr om åren då de stått rygg i rygg.


Jag shoppade loss på strumpor. 12 st för 100kr. De brukar vara på marknader men i år har jag ju missat både Kivik och Hörbys marknader för att jag jobbat så det sinar i strumplådan. Strumporna håller nästan exakt ett år och då kan man köpa nya med nya roliga mönster!










Vi fortsatte från marknadsgatan till tivoligatan och bestämde oss för att vi skulle pröva lyckan med en lott.


Nalleboden kändes som ett bättre val än chokladboden då man ändå varken kan eller ska äta all chokladen om man vinner ; )


Varje fiskechans kostade 40 kr och gav alltid vinst...


Så nu har Baltis fått en ny plyschleksak i en förfärlig färg... han blev i alla fall glad när jag hämtade honom på dagis och tyckte nog att jag varit en bra jägare idag!


Jag vet inte vad som skulle få mig att åka denna karusellen. Ett allvarligt hot om mitt liv möjligtvis, men inget annat. Eller jo om jag fick betalt. 1000 spänn. Hade nog kunnat krympa det till 500 när jag tänker efter.


Efter tivoligatan var vi överens om att första mattallriken bara hade gett lite bottenkänsla i magen och vi bestämde oss för att årets langos var tvungen att intas!


Den jag vill ha finns inte på menyn. Antingen får jag ta en Svensson med svart kaviar eller en Västkustare med ost. Resultatet blir samma: gräddfil, rödlök, ost, vitlök och svart kaviar. Mums!
.

Vi promenerade tillbaka mot bilen via Stortorget där stora scenen står och Dead by April spelade när vi passerade. När de skulle på kom det ett sådant fjortisjubel från de tusentals åskådarna att jag kände mig mycket gammal ; )


Från Stortorget ner till N Vallgatan mot centralen står nu istället för 60-talstältet en mängd matbodar med bl.a. lite sötare saker..


Italienska bakelser i lösvikt...


Fick hem en torr kaka med smak av Bailey's, en smördegsrulle med fyllning av vit choklad och en kaka med smördeg med jordgubbssmak och nutella-fyllning!


Lite godis?


Nougat i alla smaker och färger!


Jag valde lite lösgodis och en nougatbit med choklad/Bailey's och en nougatbit med jordgubb/Bailey's...
.
Sedan lämnade vi festivalområdet och promenerade bort till garaget där bilen stod och jag fick övningsköra hem! Nu har jag kört uppför en garageuppfart i två våningar och även gjort två lyckade omkörningar för första gången! Och kört E22an från Malmö city till lilla Linderöd! Växlingen går mycket bättre nu också enligt J. Kul!
.
Nu blir det strötittande på tv en timme till och sedan lopplådan för jag har mycket att fixa i trädgården imorgon och köket är fullt av disk och golvet smutsigt!
.
Sov gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar