10 mars 2011

Dagen började hos Limhamns veterinärpraktik

Tänk att allt detta som hänt är för att en oansvarlig människa tyckte att en okopplad kamphund på 50 kg var en god idé. Idiot. Dessutom blev Baltis attackerad bakifrån då vi gick bort från hunden, det var inte ens ett provocerande möte.

Jag fick i morse en tid på Djursjukhuset kl 11 men kände sedan att jag inte är glad för denna stora opersonliga institution så länge det finns andra som på ett kompetent sätt kan ta hand om min hund. Så jag kollade veterinärpraktiker i närheten och hittade Limhamns veterinärpraktik. Gillade bemötandet och de hade en tid 10:15. Kvinnan som hade hand om den lösa hunden igår som orsakade situationen var vänlig och erbjöd sig att köra oss dit. Tyvärr var hon allt annat än förmögen så jag fick stå för kalaset så länge. Hur vi löser det ekonomiska är inte utrett ännu. Jag har alltid Baltis självrisk på ett konto men då jag inte behövt använda pengarna på ett par år tänkte jag inte på att ha dem på ett konto som är kopplat till direktuttag utan jag hade dem på Ikano. Så J fick rädda mig och komma och lösa räkningen och jag har överfört pengarna från Ikano så han har dem imorgon, tur jag har honom!

Ett tandhål i skalpen sköljdes ur.

Ett tandhål i höger framben sköljdes ur.

Tre tandhål i vänster armhåla, alla sköljdes ur och ett var så stort att det behövde sys och därför fick han en somna-spruta.
Lite skådespelareär han allt... när han fått vakna-sprutan bad veterinärenmig att sitta vid hans sida tills han vaknade upp. När jag kom in i rummet slog han ett öga på mig men la groggy ner huvudet på den mjuka handduken igen. Jag väntade och väntade på att min plutt skulle vakna. Efter ett tag kom sjuksystern in och meddelade försiktigt att rummet behövdes av ett marsvin och att Baltis borde ha vaknat vid det här laget. Så jag reste mig upp, tog på mig jackan och bad Baltis att resa sig upp. Vilket han gjorde med en gång! Så där låg han bara och vilade, vaken var han redan den filuren och spelade sövd!

Det är ungefär denna energinivå Baltis har idag, han har förbannat ont och är slö från sövningen. Det går dessutom mycket sakta på promenaderna för han haltar.

Turen hem i bagaget

Hemma gäller inga normala regler, eftersom han har så ont i båda frambenen bär jag honom både upp och ner från soffan... Inte lätt då han enligt veterinärens våg väger 46 kg... Veterinären frågade om han vägde runt 35 kg och jag fick meddela att han blivit vägd nyss till ca 10 kg mer. Men veterinären kände på hans mage och rygg och sa att han har precis den vikten han ska ha, inte mer men behöver heller inta tappa i vikt, han är helt enkelt i skelettet bra mycket större än en normal Golden. Men det var inget nytt, jag har många gånger fått frågan vad han är en korsning av, för en Golden kan han ju inte vara... Perfekt med vikten eftersom jag aldrig orkat ransonera hans mat så han har alltid tillgång till torrfoder och tar för sig efter behag trots att han är en Golden retriever som brukar äta allt de kommer över!!!

Den som är sjuk eller har ont bör alltid få en godispåse och tidning. Är man hund får man godis i form av schmackos, beef sticks och torkad lever! "Mycket uppskattat" rapar en narkos-bakis Baltis från soffan.

I Limhamn hade inga apotek varken de smärtstillande tabletterna eller antibiotikan. Så jag fick efter att J och jag lämnat av Baltis hemma hänga med J tillbaka till stan. På Värnhemstorget hade de allt jag behövde inkl bomullsrondeller, tvättservetter, klorhexidin och självfästande bandage i strl S. Fick ju fylla på det jag använde från hans sjukvårdslåda. Gillade att mammas kompresser hade "bäst före" 1989! Fungerade ypperligt.

Gick inom jobb och hämtade lite dokument jag kan jobba med. Känns som att jag behöver vara hemma imorgon också, Baltis har inte blivit riktig pigg efter sövningen så jag vågar inte riskera att han imorgonkliar sönder stygnen och såren. Om han ignorerade såren sa veterinären att jag kunde jobba men då jag inte vet om han kommer göra det vågar jag inte chansa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar