5 mars 2011

Baltis in the City

Baltis brukar få antingen hela lördagen eller hela söndagen till sitt förfogande nu när vi bor i stan. Han betalar ett ganska högt pris av att bo i stan utan att för den skull må dåligt. Men med min träning och heltidsjobb är det inte så många timmar vi ses på veckodagarna jämfört med vad han är van vid under alla år vi levt tillsammans då jag har pluggat.

Bussen släppte av oss vid Hyllie som första stopp på äventyret!

Station Triangeln

Åka rulltrappa var läskigt, speciellt när man skulle av trappan...

Vi promenerade från Triangeln ner till Gustav och strosade runt pågamla vackra kyrkogården.

Köpte en baguette på Baguetterian på Fersens väg, hade picknick i Kungsparken och Baltis vet att han inte fåt titta när man äter.

Nästa stopp var hundrastplatsen vid Ribban!

Lite snopen blev gullegubben när vattnet var hårt! Men men men? Här blev det inget bad minsann. Men han hittade iskanter att gnaga på tills tandköttet blödde.

Och fick massor med kompisar!

Till slut hittade vi en plats längrebort från sandstrandendär han kunde klättra ner och blöta benen lite!

Det har varit en kall och blåsig men underbart solig dag idag! Efter Ribban tog vi en promenad ner till Västra Hamnen och därifrån bussen till Erikslust och Malmborgs. Skulle ha en ny påse nachos till kvällens taco (brände dem jag hade igår) och skinksallad. Nu är det ju inte länge kvar tills jag inte bor kvar i stan så man får passa på att köpa/göra sådant som jag inte har möjlighet till sen! Men kön till delikatessen och skinksalladen var för lång för att jag skulle orka stanna inne i affären, Baltis var ju bunden utanför och hjärtat klappar hela tiden av nervositet att någon ska stjäla honom.

Apropå stan så har Baltis verkligen en annanverklighet att se fram emot snart! Idag är hans värld kantad av massor av andra hundar, bilar och avgaser, ljud och gatljus och största hotet är väl tuggummi på marken som kan fastna ipälsen. Snart är hans vardag fylld med gödselhög, skogspromenader, lek med sina två vov-tjejer Sickan och Kajsa och största hotet blir hästarna och kossorna på Lilla Ylleröd!

1 kommentar:

  1. Det blev en riktigt härlig dag för er båda:))
    Puss, Ma__

    SvaraRadera