22 januari 2011

Lördagsresumé

Idag vaknade jag kvart över nio, en hel kvart innan klockan ringde : ) trevligt att ha sovit strax under 8 h och att kroppen tyckte det var ok att själv väcka sig. Inte för att jag var superpigg och studsade ur sängen, men det tog inte hela grötfrukosten innan ögonen öppnats helt.

Hur som, promeneradeen halvtimme med Baltis och strax efter 11 tog jag på mig löpstället och gav mig ut på 50 minuters tur runt i Bunkeflo. I Annestad får man kryssa runt i minfältet av hundskit, fattar inte hur hundägare kan tycka det är ok att inte plocka upp efter sina hundar. Uräckligt är det. Hur som, Baltis fick stanna hemma från löptur då vi skulle iväg igen senare och det lätt kan li för mycket av det goda för lille gubben ju.

Tog en snabbdusch och J kom vid halv ett och vi packade in hunden i bilen och körde mot stan. Första stoppet var brunsh på Nians vid Kronprinsen. Har inte varit där men för 69 kr kan jag absolut rekommendera deras brunch. Man fick i alla fall mer än vad man betalde för.















Efter brunchen körde vi mot Häckebergaoch gick ett varv runt sjön!


Folk åkte skridskor ute på isen, inget jag skulle vågat med tanke på tövädret sista veckan men men. Vissa gillar att utmana svag is.


Baltis lista på läskiga saker är ju vid sju års ålder ganska omfattande. Pipleksaker, trånga utrymmen, gå framför matte på bakre delen av bussen (främre går bra), bli nuddad av något oidentifierat och det som var aktuellt just idag, gå på mark som inte är solitt. Springor, galler, sviktande material etc. är inte kul enligt Lillen. Många broar men det gick bra ändå.


Väääldigt mycket vatten i ån! Långt över kanterna.


Promenaden tog nästan precis två timmar i mycket ojämn terräng med lite omvägar pga översvämmad mark!

På Entré såg vi 18-filmen Svinalängorna. Fantastisk film om man vill bli deprimerad. En film som visar en kvinna som mycket motvilligt konfronterar sin trassliga och tragiska barndom. Kommer aldrig läsa boken och aldrig heller se filmen igen. Fullkomligt slöseri på tid. Alla skådisar var dock briljanta.
Kexchoklad har kommit med blåbärssmak. Kul att testa men inget jag köper igen. 2,5p/5p.

Till och med saltkaret måste man tydligen låsa fast på bian... suck.
Efter bion köpte vi med oss pizza från Pompei och kollade på Hipp Hipp! J körde sen och strax knoppar jag in, är riktigt trött efter mycket uteluft idag!

3 kommentarer:

  1. Mamma har läst boken och säger att den är betydligt bättre än filmen.

    SvaraRadera
  2. Ok. För mig var filmen helt utan lärdom att ta med sig, alltså helt meningslös eftersom den bara tog energi och inte gav någon energi.
    Ska jag läsa boken måste den ha någon slags viktigt budskap!

    SvaraRadera
  3. Kexchoklad blåbär låter inte gott.....

    SvaraRadera