29 januari 2011

La Fransar

Igår mellan kl 14:30 och 17 unnade jag mig något som jag gått och funderat på i flera år!
Jag har alltid varit besviken på mina ögonfransar, de är korta och har ingen böj, står rakt ut. Supertråkigt vilket gör att jag i perioder lessnar på att använda mascara för jag känner mig liksom inte fin ändå. Och lösögonfransar är för mig inget alternativ så jag har ju fått gå och beklaga mina gener på denna del av kroppen.

















Hur som, på Hälsokällan, Norregatan 6 fick jag igår mitt första set fransförlängning från La Fransar och jag älskar dem! Jag har lite fobi för när andra har sina fingrar i närheten av mina ögon så man kan ju säga att vi hade ett problem, ett som jag inte tänkt på innan jag kom dit... Lina hade roligt åt mig när jag berättade det igår, jag brukar ge mig in i saker och det är dock inte alltid jag tänker efter ordentligt innan. Men det gör ju också att jag upplever väldigt mycket för hade jag tänkt efter innan allt hade jag kanske inte hoppat på dessa projekt ; )

Först skulle hon tejpa på några slags skydd under ögonen där de undre fransarna täcktes. Shit vad det var jobbigt, jag ville bara blinka så fort hon kom i närheten med fingrarna och ögonen rann så stressad jag blev så hon fick göra om flera gånger... När det sedan var klart och jag hade fått blunda och lugna ner mig en stund insåg jag att trots att jag får blunda ska hon röra ögonlocket ett par hundra gånger och jag får inte reflexivt blinka! Det var verkligen en utmaning men det gick och till slut riktigt bra men det var för att jag hade en mycket stark motivation: att gå därifrån med mina fjuttiga egna ögonfransar var inte ett alternativ!



Ja detta är vad jag levt med i 32 år. Det ser ju extra tråkigt ut eftersom det inte är mascara på men tja, såhär var verkligheten.


After... mellan 75 och 100 enskilt påklistrade fransar per öga i basen på mina egna fransar : )


Långa...



Jag svävade på små moln igår kväll och Lina hade nog lust att slå en kavel i huvudet på mig såsom jag tjattrade om fransarna. Men det är ju omöjligt att förstå känslan när man inte haft avsaknad av vackra fransar : )

Jag bygger inte längre naglar ju så detta kommer att få ersätta den regelbundna skönhetsbehandlingen. Var 3e till 4e vecka är det påfyllning för i takt med att mina egna fransar naturligt trillar av följer ju den extra med! Påfyllning kommer att ta ca 1 timme.

Eftersom jag nu sovit en natt med dem och haft dem ett dygn kan jag göra en första liten recension! Att ha fransförlängning innebär att jag inte behöver använda mascara mer såvida jag inte absolut måste. Men ju mindre man rör dem ju längre sitter de. Så jag ska behandla dem som om jag alltid hade mascara på, dygnet runt. Vilket innebär att jag inte får lov att gnugga mig i ögonen alls vilket nog är det som kommer att vara jobbigast. Efter varje påfyllning ska jag vara försiktig med värme (bastu) och vatten i 48 h så att limmet vwrkligen sätter sig. Självklart är det torrt redan när jag lämnar salongen men för extra säkerhets skull ska man vara försiktig.
Det enda jag måste göra är att borsta! dem varje morgon för att separera dem... tänk, jag har aldrig haft fransar långa nog att man behövt borsta dem, haha!

Lyckliga, lyckliga jag!

1 kommentar:

  1. Ser jättefint ut vännen!
    Kul att få se det live ikväll! :)

    SvaraRadera