3 maj 2011

Skilda världar

Hujanemig vilken kväll/natt/morgon!

Innan jag varvat ner och duschat och kommit i säng hade klockan hunnit bli elva och säkert strax innan tolv innan jag somnat. Det går ju inte att somna innan sängen blivit varm så det tog en stund med tanke på att det bara var 17,5 grad i sovrummet. Finns ingen poäng med att ha luftvärmepumpen igång på mer än grundvärmen vilket är 18 (första snäppet efter underhållsvärme som är 15) när jag inte är hemma och kan njuta av den dyra elen.
Måste helt enkelt köpa en varmvattenflaska som man hade i gamla dar. Vet att de säljs hos Pelles i Limhamn men där är jag ju aldrig. Men det står på ärendelistan.
Hur som så vaknade jag av att Liten gnydde vid halv tre och när jag steg upp såg jag att han stod vid dörren till uterummet.

Magproblemen bestod av en önskan att äta gräs och då var det bara till att i panik slänga på sig varm jacka och mina flashiga gummistövlar, dra på Baltis koppel och kasta sig ut genom dörren. Kräk inomhus är det absolut sista jag väljer att städa.

När han gick runt och betade insåg jag att jag bara hade sovshorts och det var väldans kallt kan jag lova! Men det var bara att stå ut tills hunden hade betat klart.
En förbannad ekorre sprang upp och ner från eken mittemot och ut på gräsmattan och tjattrade vilket förlängde tiden då Baltis hatar ekorrar och hade svårt att koncentrera sig på sitt.

Kom i säng igen vid tre helt köldslagen och när klockan ringde 6 trodde jag att jag hamnat i helvetet. Avskyr verkligen att leva efter de morgonpiggas tyranneri! Samma antal timmars sömn ger mig helt annan kvalitet om de skjuts ett par timmar framåt och jag först behöver stiga upp klockan 8.

Ännu en morgon med frost och vinterjacka och sedan när man kliver av bussen i Malmö är det mycket varmare och folk går i vårjacka. Då känner man sig ganska dum i tjock dunjacka!

Ikväll har jag lovat mig själv att lägga mig tidigt. Får se om jag klarar att hålla det löftet?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar