21 september 2009

Chocolate fudge pecan brownies

Testade ett recept från min nya brownie/blondie/kladdkake-kokbok jag fick hem häromdagen! Blev supergod.



Ca 9 bitar

100 g ren choklad av god kvalitet (jag köpte 86 % Marabou Premium)
125 g rumsvarmt osaltat smör
3 1/4 dl socker
1 tsk vaniljextrakt
2 stora sprättägg (lätt vispade)
knappt 1 ½ dl vetemjöl
2 msk kakaopulver
100 g pekannötter (hela el. hackade är en smaksak)
50 g grovhackad ren choklad av god kvalitet

ugnsform, 20 x 25 cm, smord och klädd med bakplåtspapper


Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Bryt den större chokladmängden i bitar och smält chokladen under konstant omrörning i vattenbad (ta bort från värmen och låt de sista delarna smälta av omgivande värme).
  3. Lägg smöret i en stor skål och arbeta det krämigt och mjukt med en elvisp.
  4. Tillsätt socker och vaniljextrakt och fortsätt röra tills blandningen är luftig och mjuk.
  5. Arbeta in de uppvispade äggen i omgångar.
  6. Häll i den smälta chokladen.
  7. Sikta mjöl och kakaopulver över blandningen och rör ner det.
  8. Tillsätt nötter och grovhackad choklad och rör ner.
  9. För över blandningen i den förberedda formen och släta till ytan.
  10. Grädda i förvärmd ugn i 25-30 minuter.
  11. Kontrollera med en sticka om de är färdiga, jag vill ha nålen lite kladdig för då och kakan lagom i konsistens. Underbaka den hellre än överbaka så att den blir torr.
  12. Låt kakan svalna från brännhet till varm innan den lyfts ur sin form.

Brownies kan förvaras ca 5 dagar i lufttät behållare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar