Ca 9 bitar
100 g ren choklad av god kvalitet (jag köpte 86 % Marabou Premium)
125 g rumsvarmt osaltat smör
3 1/4 dl socker
1 tsk vaniljextrakt
2 stora sprättägg (lätt vispade)
knappt 1 ½ dl vetemjöl
2 msk kakaopulver
100 g pekannötter (hela el. hackade är en smaksak)
50 g grovhackad ren choklad av god kvalitet
ugnsform, 20 x 25 cm, smord och klädd med bakplåtspapper
Gör så här:
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Bryt den större chokladmängden i bitar och smält chokladen under konstant omrörning i vattenbad (ta bort från värmen och låt de sista delarna smälta av omgivande värme).
- Lägg smöret i en stor skål och arbeta det krämigt och mjukt med en elvisp.
- Tillsätt socker och vaniljextrakt och fortsätt röra tills blandningen är luftig och mjuk.
- Arbeta in de uppvispade äggen i omgångar.
- Häll i den smälta chokladen.
- Sikta mjöl och kakaopulver över blandningen och rör ner det.
- Tillsätt nötter och grovhackad choklad och rör ner.
- För över blandningen i den förberedda formen och släta till ytan.
- Grädda i förvärmd ugn i 25-30 minuter.
- Kontrollera med en sticka om de är färdiga, jag vill ha nålen lite kladdig för då och kakan lagom i konsistens. Underbaka den hellre än överbaka så att den blir torr.
- Låt kakan svalna från brännhet till varm innan den lyfts ur sin form.
Brownies kan förvaras ca 5 dagar i lufttät behållare.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar