18 juni 2011

Loarps Garra Rufa-spa

Då är jag äntligen tillsammans med Emma delägare till ett fiskspa med garra rufa!

Vi testar först med 20 fiskar men jag har en känsla av att de behöver vara fler. Men de är dyra som pocker och det får i så fall bli inköp pö om pö.

Igår var de ganska färglösa av stressen av att vara i påse och väl hemma fick deras påsvatten tempereras i akvariet ett par timmar innan de släpptes ut!

Köpte en anubias moderplanta somär lite tåligare än de små plantorna. Denna gickloss på 125 kr men förhoppningsvis får den hålla länge.

Mamma bidrog med flera jättefina stora stenar!

Baltis var ganska fascinerad av att det rörde sig i tanken i förmiddags. I ungefär 30 sek...

Igår tryckte de vid botten hela kvällen, i morse simmade någon lite högre i akvariet och nu ikväll har de fått tillbaka sin silvergrå färg och simmar hej vilt överallt.

Imorgon blir det invigning av spa, jag har inte ens doppat handen ännu, det ska göras samtidigt med min spapartner : )

Garra Rufa har inga tänder utan nibblar bort de döda hudparticklarna. Fiskarna producerar enzymer i saliven som främjar hudens celldelning vilket är speciellt bra för personer med diverse hudåkommor t.ex. psoriasis där man har en allt för snabb celldelning. Under behandlingen ger fiskarna dessutom en behaglig micromassage som stimulerar blodcirkulationen i fötterna/händerna.
De angriper aldrig frisk och levande vävnad vilket betyder att behandlingen är 100% smärtfri. Det kan dock kittlas lite när fiskarna rör sig.
Fisken har en livslängd på ca 5-6 år och blir ca 12 cm som fullvuxen.

1 kommentar:

  1. Är det helt säkert att de inte är nära släkt med pirajor:~)

    Puss, Ma__

    SvaraRadera