21 februari 2010

Blåbär- och chokladpaj

Inget gott fanns hemma så jag bakade en smalvariant av dessert!

6 port.

Ingredienser:

2 st ägg
1.5 dl socker
1.5 dl vetemjöl
3 dl blåbär frysta

topping:
0.75 dl havregryn
2 msk socker
25 gram grovt hackad mörk choklad
50 gram kylskåpskallt margarin

Gör såhär:

  1. Smörj en rund tårtform.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  3. Rör ner vetemjölet så att det blir precis blandat.
  4. Bred ut smeten i sockerkaksformen.
  5. Lägg på blåbären (de behöver inte tina).
  6. Blanda havregryn och socker i en djup tallrik.
  7. Strö topping och choklad ovanpå på bären.
  8. Hyvla margarinet i tunna skivor och lägg dem ovanpå.
  9. Grädda pajen i närmare 40 minuter i 175 grader.

Pajen är godast rumstempererad eller kylskåpskall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar