19 december 2009

Lördagens övningskörning

Det snöade, var halt och snöigt på vägarna men jag var fullt inriktad på att köra hela dagen. Det är ju bättre att testa när man har en duktig och lugn lärare vid sidan som kan berätta vilken hastighet man bör köra i än att sitta där själv en vacker dag när man väl fått körkortet. J är dessutom en fantastiskt klok och säker bilförare så jag känner mig 100 % trygg med honom.

Vi har haft roligt åt minnena när jag började övningsköra i februari och jag fick panik när J ville att jag skulle gasa upp till 15 km/h på högskolans tomma parkering en söndag...

Dagens nya moment:
  • lärde mig att motorbromsa genom att lägga i en lägre växel
  • lärde mig att starta i 2:an (gjorde det ca 10 gånger och det gick perfekt alla gånger varav flera gånger i kraftig uppåtlutning)
  • fick sladd och rätade upp bilen jättebra två gånger. En av gångerna var på en liten landsväg där det inte fanns snöpinnar och utan hjulspår råkade jag köra av den underliggande platta snön och hamna i djupsnön som vette ner mot ett dike...
  • upptäckte att jag nu börjat bli så säker i trafiken att jag börjat svära åt andra (oftast i rondeller)

Det är så jädrans kul att köra bil att jag efter 5 ½ år på högskola/universitet funderar på att sadla om till lastbilschaffis (skojar bara mamma...) ; )

1 kommentar:

  1. Haha! Du är för härlig! :)
    Jag kan riktigt se dig sitta bakom ratten och svära åt andra trafikanter!
    (Nu är jag tillbaka efter julfirande i sthlm, så nu kommer du bli bombarderad med en massa inlägg igen!)
    Hope U don't mind!
    KRAM

    SvaraRadera