19 december 2009

Underbar lördag med min bästis J!


.
.
Dagens första stopp var Klinta Kryddor och Grönt. Där fick jag välja en julklapp och självfallet blev det den engelska hängande fågelpaviljongen jag suktat efter ett halvår... Den ska hänga utanför köksfönstret så att jag kan njuta av att se fåglarna smaska sig feta.
.
Till våren ska jag måla den i samma färg som mitt hus, sandfärg!
.
.
.
Nästa stopp var Wonne Present i Norra Rörum som jag bloggat om HÄR. Jag fastnade för denna nalle från Bukowskis, 'Lady Bukowski' ca 40 cm hög. Den fanns även i vit med vita kläder!
.
.

.
Efter Wonne var det dags att köra mot Röstånga för julbord på Gästgiveriet! Vi var där även förra året och jag rekommenderar det verkligen! Förutom de klassiska rätterna är det specialiserat på det skånska julbordet med fårfiol och äggakaga. Mamma var med förra julen och att den lilla människan kan få ner så mycket mat är ett vetenskapligt mysterium.
.
Jag var tapper idag och hämtade rätt många tallrikar... två för att täcka fiskbordet, en för att ta kalla kötträtter, en varmrätt, en tallrik ris à la Malta, en med tårtor och sist julgodis. Rätt stolt än om jag inte fyllde tallrikarna och J åt det jag inte orkade på vissa.
Vi åt så mycket att det var en pina att böja sig framåt bara för att komma in i bilen... Jag fick en hostattack i bilen och det jag var så mätt att jag på köpet nästan kräkte.
.
.
.
Efter julbordet åkte vi till Billinge och gick på den lokala loppisen mitt i byn vid huvudgatan. Där är öppet lördag och söndag på kvällen fram till 20 och om man mot förmodan inte hittar något i de två stora villorna att köpa kan man få sig ett gott skratt av alla humoristiska skyltar ägaren satt upp överallt med regler (han har glimten i ögat när han skriver dem).
.
Jag fick en gammal bok om hur man levde förr på landet, ska bli spännande att läsa! Den innehåller allt från hur man badade till lagade mat, lekte, städade och friade!
.
.
.
Efter Billinge styrdes kosan mot CityGross och som sista julklapp fick jag fylla en kundvagn och med min studentekonomi var lyckan total! Det blev en ganska full kundvagn så nu ska det ätas som tusan i jul : )

1 kommentar:

  1. Vilken härlig dag! Han skämmer verkligen bort dig :)

    SvaraRadera