500 g fläskfilé
1 stor gul lök
valfri mängd vitlök
½-1 msk curry
2 dl grädde
4 dl köttbuljong
redning (jag gillar Maizenas färdiga till ljusa såser)
ris
Exempel på tillbehör:
mandarinklyftor
skivad banan
skivad ananas
kokosflingor
mango chutney
jordnötter
Gör såhär:
- Skär fläskfilén i medaljonger
- Koka upp köttbuljong
- Hacka löken
- Häll upp tillbehören i olika skålar
- Bryn fläskfilén hastigt och sätt dem åt sidan
- Påbörja riskokningen
- Fräs löken och pressa i vitlöken
- Då löken mjuknat häller du i curryn och fräser en kort stund under omrörning
- Häll i grädden och köttbuljongen, rör runt och låt puttra tills riset är klart, använd redning till den konsistens du föredrar!
- Servera och njut av en riktig 90's classic!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar