13 december 2009

Africana

För 2 personer med påfyllning

500 g fläskfilé
1 stor gul lök
valfri mängd vitlök
½-1 msk curry
2 dl grädde
4 dl köttbuljong
redning (jag gillar Maizenas färdiga till ljusa såser)
ris

Exempel på tillbehör:

mandarinklyftor
skivad banan
skivad ananas
kokosflingor
mango chutney
jordnötter

Gör såhär:
  1. Skär fläskfilén i medaljonger
  2. Koka upp köttbuljong
  3. Hacka löken
  4. Häll upp tillbehören i olika skålar
  5. Bryn fläskfilén hastigt och sätt dem åt sidan
  6. Påbörja riskokningen
  7. Fräs löken och pressa i vitlöken
  8. Då löken mjuknat häller du i curryn och fräser en kort stund under omrörning
  9. Häll i grädden och köttbuljongen, rör runt och låt puttra tills riset är klart, använd redning till den konsistens du föredrar!
  10. Servera och njut av en riktig 90's classic!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar