8 januari 2012

Helgen i Älmhult

Helgens bloggtystnad kan helt enkelt förklaras med att jag befann mig hos min älskling i hans torp utanför Älmhult. Första besöket...

Baltis blev stormförtjust direkt av att kunna vara lös och det fanns så mycket att nosa på! Från det att vi kom i fredags tills att vi åkte i eftermiddags uppförde han sig som att det var där han bodde och det kändes ju underbart att se min lille Lurv så hemma och avslappnad!

Golvvärmen i hallen blev en favorit, där kommer han nog spendera många timmar och bli hans favvisställe!

Fredagen bestod nästan uteslutande av mys, det var ju en hel vecka sen vi sågs <3 tittade på tv, spelade diverse tv-spel (jag fick storstryk i allt, får nog införskaffa mig ett sådant så jag kan tjyvträna på att hantera kontrollen, sen jävlar...), gick promenad och D lagade en underbart god middag till oss! Hans bror tittade förbi för mat och sen kollade vi på Jägarna 2 och jag blev glatt överraskad över hur bra den var!


Lånad bild
Ska ju inte missa att nämna lunchen D fixade på fredagen. Småländska kroppkakor, vi hade pratat om dem förra helgen då D är förtjust i och mycket duktig på att laga husman vilket jag är relativt ovan vid.
Att jag överhuvudtaget smakade på dem kan bara förklaras med ett enda ord. Kärlek. Hade jag inte varit så fullkomligt förälskad i honom hade jag aldrig för en sekund ens övervägt att smaka! Det finns nämligen två varningsflaggor med mig och mat. Det ena är konsistensen. Det andra är fett/knutor. Detta var potatisgegga med fläsk i och jag visste det, båda varningslamporna blinkade frenetiskt och ändå gjorde jag det.
Jag vet att jag såg mycket skeptisk ut för det var jag verkligen men de smakade ok, inte gott, inte illa. Fick liksom ha mantrat i huvudet "det är potatis, det är potatis..." Åt faktiskt hela tre stycken helt frivilligt trots erbjudande om mackor och det jag var mest orolig för var inte att de skulle smaka illa för det kan jag hantera. Men om något jag får in i munnen har fel konsistens eller innehåller fett eller något som borde vara kött men inte går att tugga igenom har jag tyvärr den okontrollerbara reflexen att bara utan tanke få ur det ur munnen och om jag verkligen anstränger mig kan jag hålla mig upp till fem sekunder men sen är det kört. Det brukar även involvera ett antal klökningar och omedelbart illamående. Inte kul när man blir bjuden på mat/är ute och äter. Jag tänker inte ge mig på dem med fläsk igen men är game för att försöka med köttfärs inuti.

Vaknade upp på lördagen aptrött efter en mycket dryg natt då D uppenbarligen är van vid att ha radion på hela natten!? Förhandlade ner volymen men hjärnan kunde inte ignorera rösterna och slappna av och om jag tror jag vaknade femton gånger så är det ju ingen underdrift i alla fall... men den nya kudden älsklingen varit och köpt till mig var skön och frukosten han fixade när jag fick ligga kvar och dra mig var supergod så dagen startade på bästa sätt : )

När vi åt satt jag med ryggen mot fönstret och missade älgen som tydligen promenerade bortåt skogen : (
Men efter maten tog jag med Baltis på en kort joggtur...

...och fick skåda inte en utan TVÅ stycken älgar som studsade ut från skogen och sen stod och tittade på oss på hundra meters avstånd! Sååå exotiskt! Har sett en handfull älgar på mina 7 år i Linderöd och att se två stycken första helgen hos D kan inte betyda annat än att jag snart inte kommer kunna räkna hur många älgar jag fått nöjet att se!!!

På eftermiddagen åkte vi till hans mormor och morfar för släktkalas och alla var jättetrevliga mot mig. Var ju ganska nervös av att träffa så många samtidigt men det kändes bra och jag tror att jag fick godkänt som D's flickvän <3 ...och spettkakan jag handlat i Malmö hos Johanna Jeppssons spettkaksbageri blev uppskattad!

Vi kunde inte stanna så länge för ett vänpar till D var inbjudna på middag så resten av kvällen spenderades med raclette och en beskärd del god dricka... De begav sig innan midnatt men vi fortsatte på tu man hand med drinkar och musik och dans (jag??? Ja, jag måste erkänna att jag var väldigt förvånad själv) och prat om allt möjligt viktigt och oviktigt. Det är väl underbart att planera framtiden med den man är förälskad i?

Kom i säng vid fyra och sov till tolv... långsam morgon både för att jag är långsam på morgonen och för att jag för en gångs skull var en smula bakis.

Vid två åkte vi tillbaka till hans mormor och morfar för fika innan mitt tåg gick och left over smörgåstårta och sju sorters kakor satt finfint : ) 

Baltis slocknade som ett ljus i soffan när vi kom hem och jag är inte särskilt pigg jag heller! D och jag är ganska olika på det sociala planet, för honom tror jag möten med andra människor ger honom energi medans det för mig dränerar energin. Inte mannen jag lever med då eller de få som står mig allra närmast!

Det betyder inte att jag inte uppskattar att träffa andra, klart jag gör, men jag har alltid varit och kommer alltid vara Ferdinand under trädet som uppskattar lugn och ro, sniffa lite på en blomma och beskåda det som händer där en bit bort! Jag ger allt i mötet med en annan människa, min fullständiga uppmärksamhet, vän som arbetskamrat. Det har en dränerande effekt och jag behöver lugn och ro för att fylla bägaren igen.

En underbar helg är slut och några fullbokade dagar väntar innan jag får träffa honom igen. Som jag saknar denna underbara man <3

ps. den skånska flaggan kommer inte vara förpassad till logen när jag flyttar dit. ds

2 kommentarer:

  1. Det går inte att ta fel, helgen har varit fin för B också:)))

    SvaraRadera
  2. Sitter bara här och ler. Låter som om du/ni har haft en helt underbar helg. Härligt! När kärlek är som bäst :)
    Kram/Mia

    SvaraRadera