27 april 2009

Möte om magisterprogram

Mötet var jätteintressant idag och drog ut på tiden en del. Vi var ju fyra elever som bjudits in för att diskutera ett magisterprograms vara eller icke vara. Vi pratade också en del om basprogrammet och vad en eventuell spetskompetens kunde ge för fördelar. Forskning var ett ämne på dagordningen, både hur mycket forskning vi tar del av i utbildningen och hur mycket våra lärare väver in sin forskning i sin undervisning. Ett problem som HKR (Högskolan i Kstad) har är bristen på attraktionskraft och vi talade en del om hur man kan marknadsföra vår PA-utbildning. HKR är ju den enda PA-utbildningen som väver in sociologi, pedagogik, psykologi, juridik och ekonomi i programmet, andra har de olika delarna som inriktningar. Det är en stor fördel att ha samtliga ämnen och inte nischa sig och framförallt måste HKR göra reklam för sin styrka med att som nästan enda lärosäte ha flera veckors praktik under termin sex.

Jag blev glad för egen del att de två kurser jag varit intresserad av i ett magisterprogram ges från hösten som fristående kurser, internationellt PA-arbete och karriärhantering (hur man får medarbetare att stanna i en verksamhet). Men då har man ju bara en fil.kand. med extra kurser och inte en fil.mag. som ser bättre ut. Vi får se vad CSN säger.

Nu i sommar ska jag läsa kursen strategisk personalledarskap på 15p om jag kommer in men det tror jag säkert. Här är beskrivningen:

"The course provides an overview of the field of Human Resource Management from both theoretical and practical perspectives. The course has a focus on the understanding of Human Resource concepts and methods, such as human resource planning, knowledge management, recruitment, selection and reward."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar