25 januari 2010

Tidig måndagmorgon

Idag är det kursintroduktion till examensarbetet! Det var sedan en bra bit innan vetenskapsteorin jag såg fram emot en föreläsning så mycket! Innan vetenskapsteorin hade vi ju ett halvår ekonomi och det är inte ett stort intresse hos mig än om det var lärorikt. Vet inte riktigt vad dagen går ut på, men vi har fått veta vilka våra handledare är så kanske ska vi träffa dem också? Upplägg och regler ska vi nog också gå igenom.
Efter det blir det lunch med en klasskompis. Nu kommer vi ju inte träffas på 2 månader så det blir lite adjö.

Snön hade en märklig konsistens idag och jag tror Kung Bore försöker ha ihjäl oss skåningar precis som den där andra kungen, Karl den elfte eller vad han nu hette. Lungorna gjorde ont av ansträngningen i den kalla luften, och näshåren frostskadades. En meterolog slog igår i Aftonbladet på nätet sönder myten att fem minus i Skåne är kallare och mer rått än fem minus i norrland. Han sa att vid minusgrader är luftfuktigheten minimal så den påverkar inte hur temperaturen känns. Så var det med det. Får helt enkelt inse att vi inte är lika tuffa här nere och att vår hud föredrar att omge sig med lite plusgrader. Och att de i norr vet hur man klär sig varmt hade också lite inverkan ;-)

1 kommentar:

  1. Nänänä, det där köper jag inte alls! 5 minus i Skåne ÄR värre än 5 minus i Sthlm, eller högre upp. Om det inte beror på luftfuktigheten, så beror det på nåt annat. För värre är det! :)
    Sedan gör väl blåsten sitt till oxå.
    I Sthlm i julas var det minus 15, men det var inte alls lika illa som det har varit här nu när det har varit mellan 5-10 minus. Har ingen vetenskaplig förklaring, men övertygad om att det är så iallafall! :)
    Kramkram

    SvaraRadera