30 januari 2010

Ekorren

Vaknade imorse av mobilen och hörde då samtidigt ett ljud från köket jag inte förstod vad det var... Gick ut och såg en ekorre som desperat försökte komma åt det engelska fågelhusets innehåll ; )

Baltis hatar ekorrar så han blev galen när han såg den mitt utanför fönstret. Han började skälla som en tok och sabbade de första försöken att fotografera den. Då fick han första bästa kurslitteraturbok i huvudet och tystnade snabbt av chocken... (det gjorde inte ont!) sedan satt han tyst, tittade på den när den klättrade runt och fick massor med beröm!

Den klättrade runt om fönstret men ingenstans fick den tillräckligt med tag så den kunde vända sig om och hoppa ut till huset. Utsidan är liggande träpanel så lite tag fick den men inte nog.

Den testade att hoppa från blomsterlådorna...

Grabbade tag i termometern som sitter på utsidan och försökte kasta sig mot fågelhuset men landade bara i snön. Vid ett tillfälle satt den mitt på rutan och greppade spröjsen på fönstrets utsida!!! Hade lust att killa den på magen.

Till slut gav den upp och begav sig mot äppelträdet där den fick tag i det andra fröröret och mumsade sig mätt där!

1 kommentar:

  1. Tycker dem är så söta!
    Lite taskigt att dem flesta fågelmatare görs så att inte ekorren ska komma åt dem, han är väl oxå hungrig... Men jag förstår ju varför, dem kan ju tömma en sån ganska så fort. Nu fick han ju mat ändå o både småfåglar o ekorre blev förhoppningsvis glada! :)

    SvaraRadera