4 juli 2011

Ett träd är planterat


Ja här är då mitt oplanterade hål på 80 x 80 cm. När jag kom hem kikade jag ner i hålet och tro't eller ej så hade det en padda i sig!

Paddan var en annan är gårdagens kissepadda och denna större filur hade i alla fall den goda smaken att inte kissa mig i handen när jag räddade den från ett öde lika med döden. Tänkte att om jag inte vill rädda en padda om dagen eller en mörk kväll själv trilla ner i hollet (skånsk dialekt) var det väl bäst att bums plantera i det.

Så efter två skottkärror matjord och fyra säckar planteringjord stod det där äntligen, mitt familjeträd med tre sorters plommon ympade på stammen. Planterade även fem små stäppsalvia runt stammen.

(inte min bild)
Stäppsalvia var årets perenn 1997, älskar sol och lockar både fjärilar och bin. Klarar torka och bor gärna vid husväggarna. Ska skäras ner nästan till marken efter första blomningen så kommer ny grönska och en andra blomning på sensommaren!

Kompisrabatten på framsidan fick också en omgång ny jord så att de i alla fall har samma bruna botten än om det saknas ett träd och i brist på det fått lite sommarblommor.

Praktriddarsporren har äntligen slagit ut, verkligen praktfull, två meter hög med klarblå blommor!

Rosenrabatten med Troika och Amber Flush är underbar och doftar alldeles lagom.

En annan ros har också slagit ut, minns inte namnet.

Min Super Star mår inte så bra och har liksom Troikan får svartfläckssjuka så jag får klippa bort halva busken ganska snart.

Liljan Lollipop har öppnat sig!

En rosa/lila lilja som jag köpte i kruka i en dansk supermarket för något år sedan är vaken.

En gul lilja ser också glad och vaken ut idag.

Klematisen vid köksfönstret har också börjat blomma!

1 kommentar:

  1. Vilken fröjd att gå o titta på, visst är naturen fantastisk:)))

    Puss, Ma__

    SvaraRadera