21 april 2010

Sista föreläsningen!

Idag har vi haft den sista renodlade föreläsningen på utbildningen! Efter 20 år i skolans värld varav sex år på universitet/högskola är det en märklig känsla måste jag erkänna.
Imorgon är det gruppövning av rekrytering som föregås av lite tips men det räknar jag inte som föreläsning.

Dagens föreläsning var som jag skrev innan om employer branding som handlar om hur man som organisation ses av både anställda, potentiella anställda och övriga aktörer och medborgare i samhället. Själv har jag haft en ganska klar bild av att jobba kommunalt inte är något för mig. Men de ruckade faktiskt på den bilden lite. Får ringa Unionen och andra fackförbund och jämföra löneutvecklingen mellan privat och kommunalt anställda personalvetare. Minsann.

2 kommentarer:

  1. Jag har sedan begynnelsen på PA bestämt mig för att (försöka få) jobba inom kommun eller möjligtvis landsting. Betyder sista stycket i din text att löneutvecklingen börjar se positiv(are) ut där?:)

    Kan inte föreställa mig hur det måste kännas att vara klar, sista föreläsning..men gud så skönt det verkar! KOmmer ni ha avslutning i kyrkan? Har man diplomutdelning på PA-prog?
    ohh jag längtar!
    //Jennie

    SvaraRadera
  2. Hej Jennie!

    Ja det stämmer med lönen, många kommuner har insett att för att locka den bästa arbetskraften måste de börja ha individuell lönesättning och det är ju först då man kan tala om att tjäna pengar. Vilket för många inkl. mig är det som är ett av de stora målen med att skaffa en utbildning.

    Vi ska inte ha avslutning i kyrkan. Vi ska avsluta VFU:n med ett mingelparty där vi var och en på A3 presenterar det uppdrag vi fått av våra praktikplatser. Kvällen avslutas med middag på Grand för enbart klassen. Dagen efter, på fredagen är det brunch som följs av en bokad aula där familj får delta. Då vi själva får ansöka om vår fil kand när betygen är satta kommer vi inte kunna få några diplom på avslutningen tråkigt nog.

    Snart är det din tur!!!

    SvaraRadera