7 april 2012

Ett påskägg med fina vänner och frosseri


Igår tog Snäckan Bus och jag bussen mot stan för en mysig påskhelg! Åkte hem till mamma, dumpade honom och åkte sen in till stan igen.

Mötte upp min tidigare kollega och fina vän Elisabeth som var gullig och bjöd på asiatisk lunch på Rose Garden! Skönt att träffa henne igen. När man är van vid dagliga uppdateringar om ditt och datt och sen månader innan man ses, det känns lite hårt.

Åkte vidare till Ikea för att kolla in ett skrivbord jag tittat ut på nätet och tänkt köpa begagnat när det dök upp på Blocket.

Ikea Expedit i svart/brunt hade jag kikat ut. Men det var bland det klumpigaste jag sett i verkligheten. Trots sina perfekta mått såg det kompakt ut, bordsskivan var dubbelt så tjock jämfört med vad jag föreställt mig. Blir nog till att bygga något själv i samma stil. Det som avskräckte mig mest var att det fanns inte ett uns brunt i det, såg totalt svart ut i utställningen och det vill jag inte ha. Får fundera ett tag på lösning helt enkelt. Tog även tillfället i akt att gosa lite med kudden jag förlorade på skidsemestern. Jösses vad jag saknar den men har inte råd att köpa den för tillfället.

Tillbaka hem till mammis för ett par timmars soffmys innan det var dags att göra sig redo för utekväll. Åkte hem till en tidigare klasskompis, Sabina, och drack vin. En annan klasskompis som flyttat tillbaka norrut, AnnaMaria var på Malmöbesök och vi hade jättetrevligt!

Kl 21 var det dags att infinna sig på Tangopalatset för dragshow med Cabaret Moulin! De uppträder oftast första fredagen varje månad på just Tangopalatset. Avslutningen var helt klart bäst då de gjorde parodi och såg ut nästan precis som finalisterna i Melodifestivalen! I övrigt var det en väldigt bra amatörshow.

I morse ringde klockan tidigt för att vara en lördag... Mötte upp Andreas för vad som skulle vara en äventyrsresa till Köpenhamn! Vi tog bilen och styrde mot Langeliniekaj för en lite båttur...

Skulle åka med en sån här! 2 x 250 Hk Mercury Verado Outboard motor och såg fram emot det jättemycket! Men det småsnöade och när vi såg hur stora vågorna var till och med inne i hamnen tittade vi lite nervöst på varandra... Precis då ringde det från företaget och de meddelade att det fick ställas in pga vädret. Så vi får helt enkelt boka in en ny dag och jag väntar på förslag vad vi har att välja mellan.

Så vi körde in till Österbro där jag bodde och åt på Canteen på Nordre Frihavnsgade, framröstat till bästa brunch i Kph 2011 hos AOK.dk och gott var det! Det var fullsatt så klart men vi behövde inte vänta mer än någon minut innan vi fick bästa bordet precis vid fönstret!

Strosade sedan runt bland affärerna och handlade lite i min favoritmatbutik. Härligt att prata mat och äta med någon som är lika förtjust i fina råvaror och kvalitetsprodukter : )

Hemma igen vid 14 och det var en härlig dag! Vi har inte setts sedan gymnasieklassens reunion-middag förra sommaren men det kändes som det var någon vecka sedan bara. Skönt med vänner där det känns så.



Baltis har lärt sig att komma överens med mammas ena katt. Den andra gömmer sig men dessa kan numera vara nära utan att Baltis tycker det är så läskigt att han ylar så katten sticker.


Mamma lagade stek och jag fick ta en bild innan jag öste på så mycket sås att allt drunknade...

Tog bussen vid 19 och ska strax knoppa in, är trött så jag skulle kunna sova ett dygn!!!

Men det har verkligen varit en Glad Påsk : )

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar