18 april 2012

Allt har en mening...


I förra veckan var jag ju på intervju till ett jobb jag (då) verkligen ville ha. Skulle få besked i början på denna veckan (det är en måndag eller tisdag) från bemanningsföretaget som rekryterade. Inget samtal varken måndag eller tisdag och det gjorde mig väldigt irriterad då det ju är väldigt viktigt som rekryterare att höra av sig när man lovat. Självklart, ska inte ens behöva poängteras. Så idag onsdag (mitten på veckan enligt mitt räkneverk) ringde jag hela förmiddagen och lämnade ett meddelande strax innan lunch till receptionisten. Blev uppringd långt efter lunch med beskedet att de gått vidare med de två andra kandidaterna som jag stod mot.
Kändes först superdeppigt än om jag var förberedd på det eftersom de inte ringt och jag var den som fick ringa upp.
Orsaken till att jag valdes bort var att jag saknade den erfarenhet av rekrytering som var nödvändig för tjänsten.
Ringde min kontakt på det andra koncernbolaget och han sa att han varit rädd för att det skulle bli så här. Han hade bönat dem att välja mig och sagt att det var värt att lära upp mig inom rekrytering men det rekryterande bolaget hade ansett att det skulle ta för lång tid då tjänsten innebar 75 % rekrytering från dag 1 och resten av året som vikariatet var på.

Jag blev väldigt förvånad då jag fick veta av honom att tjänsten innebar så mycket rekrytering då annonsen från bemanningsföretaget var för en HR-koordinator med generalist-arbetsuppgifter. Jag är intresserad att lära mig rekrytering men aldrig för mitt liv syssla med det så mycket som 75 %. Med en gång kändes det helt ok att jag inte fick tjänsten för jag tvivlar starkt på att jag skulle trivas med det upplägget av arbetsuppgifter. Och jag tvivlar också på att jag skulle kunna avtala en uppsägningstid med bemanningsföretaget om drömjobbet skulle dyka upp då detta inte följer med tidsbegränsade anställningar.

Kontakten på det andra koncernbolaget ville att jag skulle skriva en generell ansökan som han kunde skicka ut i sitt nätverk i jakten på jobb åt mig : ) uppskattas så klart enormt mycket, han är fantastisk!

Blev en burk Nutella som tröst från lanthandeln då samtalet kom när jag var på väg dit.

Minus - bemanningsföretaget lovade ge besked i början på veckan (mån-tis) men prioriterade bort detta löfte.
Minus - bemanningsföretaget hade ett besked när jag väl ringde själv men hade uppenbarligen inget intresse av att kontakta mig för att meddela detta när beskedet var taget (respektlöst).
Minus - tjänsten innebar 75 % rekrytering under ett år vilket är helt ointressant nu när jag fick veta detta.
Plus - drömjobbet väntar och förhoppningsvis inte via ett bemaningsföretag och det är en tillsvidaretjänst på ett annat bra företag. Fast jag vill vill vill jättegärna in i den koncernen så jag hoppas det dyker upp något annat som inte går via bemanningsföretag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar