21 november 2009

Ingefärskakor



Snart är det jul och det finns en del recept som måste testas innan de kvalificerar sig för julbordet. Idag har jag bakat ingefärskakor och de blir ett måste på gottebordet!
.
Ca 20 kakor
.
2 1/2 dl farinsocker
125 g smör, rumsvarmt
1/2 dl mörk sirap
1 ägg
5 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
1 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
1/2 tsk malen muskotnöt (eller kryddnejlika)
1 nypa salt
socker att doppa kakorna i
.
Gör så här:
  • rör socker och smör poröst
  • tillsätt sirap och ägget och vispa till en jämn smet
  • rör försiktigt ner de torra ingredienserna och blanda till en deg
  • kyl degen i kylskåpet så går den lättare att hantera
  • lägg strösocker i en djup tallrik
  • rulla degen till bollar
  • doppa dem i sockret och lägg på plåt med bakplåtspapper
  • grädda i cirka 10 minuter i 200 grader (10 min = sega kakor)
  • låt kakorna svalna lite på plåten innan du flyttar över dem till ett galler och låter dem svalna helt

1 kommentar:

  1. WoW! Ingefärskakor! Det måste jag prova! Älskar Ingefära!
    Nam Nam!! :)

    SvaraRadera