17 augusti 2010

Middag och dansteater

18:00 mötte jag upp P vid restaurang Davidshall för utsökt tapas och fick där en timme till att ta igen ett par veckors händelser.
y


Vid 19 begav vi oss ner mot Palladium för att se den enda och även slutsålda föreställningen av Prism med Beijing Dance Theatre. Det var magiskt och vackert och stämningsfullt. Önskar nu att klockan var 19:30 igen så att jag fick se det en gång till! Vi hade bland de bästa platserna, tredje raden, mitt bakom vd:n för Musik i Syd, koreograferna och från Stockholm Kinas Sverigeambassadör med fru och en kinesisk attaché.

Föreställningen Prism var delad i tre olika verk: "Luminous" av svenske Pontus Lidberg, Map of me (and you) av danska koreografen Louise Midjord och Crossing av Wang Yuanyuan från Kina. Samtliga verk var skapade till Republiken Kinas 60-års firande och hade premiär i Beijing augusti 2009.


Pontus Lidberg är internationellt erkänd både som koreograf och dansare men också för att skapa dansfilm och hans kanske mest kända verk är prisbelönade filmen The Rain. I Luminous utforskade han människan i förhållande till naturen och hennes roll som en del av en större helhet.
Louise Midjord har sin bakgrund vid Den Kongelige Ballet, inspirerades i Map of me (and you) av en fiktiv karta i Madeleine de Scuderys litterära verk Clelie. Det är en karta över mänskliga känslor och beteende. En karta som ibland kan kännas hopplös att navigera.
Wang Yuanyuan är en av Kinas främsta koreografer och en av grundarna till Beijing Contemporary Dance Theater. I verket Crossing blandade hon på ett lekfullt sätt den traditionella kinesiska kampsporten Tai-Qi med den moderna dansen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar