22 augusti 2010

Jordgubbsblondie

Hade ju ingen susning om vad jag skulle köpa till Sabina igår så jag beslutade mig för att baka till henne istället och det blev riktigt uppskattat av alla!

ca 10 bitar

Ingredienser:
50 g jordgubbar
150 g smör
150 g vit choklad
2 dl strösocker
1½ dl vetemjöl
1½ tsk vaniljsocker
1-2 tsk rivet citronskal
3 ägg

Garnering:
jordgubbar

Ugn: 175º

Gör så här:
1. Skär jordgubbarna i små bitar.
2. Smält smöret.
3. Hacka chokladen.
4. Låt chokladen smälta i det heta smöret.
5. Blanda strösocker, vetemjöl och vaniljsocker.
6. Rör ner detta i choklad-smöret, plus citronskal och ägg.
7. Vänd ner jordgubbarna.
8. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
9. Häll i smeten.
10. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.
11. Låt svalna.
12. Garnera med halverade jordgubbar.
13. Servera gärna med en klick vispgrädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar