26 augusti 2011

Saltimbanco - Cirque du Soleil






















Idag kl 9 var det biljettsläpp till showen Saltimbanco av Cirque du Soleil på Malmö Arena i slutet av januari 2012. Jag satt vakt vid telefonen för det är en dröm att få se detta live! Jag har ett par filmer med Cirque du Soleil och favoriten är Alegria men denna är säkert helt underbar denna också!

Har aldrig gillat cirkus som inkluderar djur och denna som innehåller akrobater ochclowner med fantastiska kostymer och makeup är helt i min smak.

Man kunde inte se vilka platser man bokade på arenakartan så jag ringde Arenan och bokade hos dem direkt. Hon rekommenderade rad 5 på första parkett för att inte behöva titta upp och i mitten för att ha bra överblick så det fick det bli!



























Malmö Arena:
Saltimbanco är Cirque du Soleils föreställning som turnerat under längst tid. Den hade premiär redan 1992 och sedan dess har den spelats över hela världen bl a i Europa, Nordamerika, Sydamerika, Australien, Sydafrika, Japan och Nya Zeeland och sålt fler än 11,5 miljoner biljetter.
 Föreställningen Saltimbanco är klassisk Cirque du Soleil när det är som bäst. Saltimbanco är en spännande och färgstark hyllning till skapande och akrobatisk vighet. Med en ensemble på 50 personer från 20 olika länder bjuds publiken på en show med hisnande akrobatik, jonglörer, clowner, cykel- och trapetskonstnärer varvat med dans och teater. I showen visas tillsynes omöjliga balans- och akrobatiska utmaningar i nummer som Chinese Pole och Russian Swing svävande framträdande i Bungees och Trapeze, publikfavoriterna Juggling och Acrobatic Bicycle och det hyllade och unika clownnumret Clown. Med specialtekniska lösningar och fantastisk design som vävs samman av spektakulära kostymer, humor, förstklassisk ljus- och ljudproduktion och med musik inspirerad av stadslivet och alla de kosmopolitiska ljud som hörs i staden får publiken uppleva en magisk show utöver det vanliga.

Föreställningen vars italienska titel betyder "att hoppa på en bänk" undersöker stadens liv och alla de människor som lever där, olika kulturer, språk, ljud och livsstilar. Föreställningen tar åskådaren på en metaforisk akrobatisk resa rakt in i stadens hjärta. En magnifik show med akrobatik på högsta nivå varvat med dans, teater och spektakulära kostymer.

1 kommentar:

  1. Vilka platser du ordnat, lyx! Kan knappt bärga mig till januari. Minns när vi var och såg Spanska Ridskolan i Göteborg, Holiday on Ice:) Riktig fest på gång:)))

    Puss, Ma__

    SvaraRadera