28 maj 2012

Shopping och Fondue Frenzy


I fredags var jag i Kristianstad och fyllde på skogarderoben. Har aldrig riktigt gett Skopunkten en chans. De gånger jag kikat in har det varit ett sorgligt sortiment men en väninna köpte några par för ett tag sedan och jag gillade dem!


På Skopunkten får man billigaste paret för halva priset vid köp av 2 par och billigaste paret gratis vid köp av 3 par. Så jag fick fyra par för en femhundring! Otroligt.

Investerade även i ett nytt stekjärn från Ica då det gamla i denna storleken kastat in handduken. Icas stekjärn fick bäst betyg i test av Råd & Rön för ett par år sedan och det i konkurrens med alla dyra märken!

På kvällen var det dags för traditionen Fondue Frenzy och fyra fina vänner kom vid 18-tiden!

Hade köpt Herrljungas jubileumscider som välkomstdrink och det är en päroncider med smak av ros! Riktigt riktigt god!

Först ut är ostfondue : )

300 g gruyére
300 g parmesan
5 dl torrt vitt vin

Till det doppade vi serranoskinka, salami, dagsgammalt lantbröd, oliver, torkade aprikoser och cornichons.

Köttfondue på hemmajagat vildsvin och vi använde köttbuljong. Kan verkligen avråda ifrån lampolja för det sotade grytan något fruktansvärt och förstörde sedan både svindyr diskborste och skärbräda, haha!

Grande finale chokladfondue på toblerone, Marabou mjölkchoklad och grädde med jordgubbar, färsk ananas, marshmallows, banan och kladdkaka. Att chokladfondua kladdkaka är makalöst gott...

Behöver nog inte ens beskriva mättnadskänslan när klockan slog midnatt. Längtar redan till nästa gång : )

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar