6 juni 2010

Nu ljuger grannen igen

Något av det jag blir mest förbannad över är när människor av olika anledningar ljuger ihop saker som påverkar andra, både direkt och indirekt. Nu har grannen med de överjävliga hundarna varit igång igen. Vi har en konflikt som bygger på att de under flera år inte tagit hänsyn till sina grannar vad gäller deras hundhållning. De har natt som dag låtit sina hundar stå och skälla bara ett tiotal meter från mitt hus. Det sista halvåret sedan kommunen blivit inblandad har det fungerat så pass bra att jag inte känner att jag måste gå vidare med ärendet.

Konflikten är oss emellan och jag har inga som helst åsikter om att mamma som nu bor i huset har en fungerande relation med dem. Så länge de inte sätter sin fot i mitt hus för efter att ha blivit hotad så går gränsen där. För alltid.

Idag när mamma var i trädgården hade de berättat för henne att jag har min hund lös utan någon koll på honom och att han därför går runt stengärdet och kissar på deras husgrund. Han har aldrig någonsin kissat på deras hus och kommer aldrig att göra det för min stolthet sätter stopp för att han överhuvudtaget ska beträda deras gräsmatta. Sedan är det faktum att han är lös skälet till att de inte vågar gå ut med sina hundar så ofta de vill. De senaste fyra åren har jag inte haft Baltis lös förrän vi kommit förbi deras hus när vi ska gå ut. När vi kommer hem är han ofta lös men går felfritt vid min sida utan att ens se åt dem trots deras hundars vansinniga skällande. Men vad gäller ljug gick gränsen när han drog in min andra granne. Enligt honom skulle Baltis ha bajsat i hennes trädgård för något år sedan och hennes son råkat komma åt det vilket hade gjort henne rasande. Jag pratade med henne nyss och vi kan säga att hon minst sagt blev arg för att han ljugit om henne. Det som är sanning här är att hon berättat att hon blivit arg för något år sedan när hon hittat hundbajs i sin trädgård för att sonen skulle kunnat riskera att trampa i det men att hon samtidigt sagt att hon visste att det inte var en av hundarna som bodde på vägen.

Idag när mamma var ute med Baltis hade en av deras hundar kommit lös och sprang efter Baltis och var arg och skällde. Detta är andra gången det händer, första gången blev min hund även biten. Han borde se över sin egen hundhållning innan han ljuger och hittar på om andra för nu är jag förbannad och har fått nog.

Självfallet finns det människor som inte tycker om mig där vi bor men majoriteten gör det och berättar för mig det som sägs då de känner mig och själva förstår vad som är sant och osant. Att inte grannen förstår det! Med tanke på hans bakgrund är det inte hos honom grannskapets lojalitet ligger.

Nu har jag kräkt av mig. Tack bloggen.

1 kommentar:

  1. Herregud, att folk orkar... Jag förstår att du behöver kräka av dig lite. O du vet att du gärna får kräka till mig nästa gång vi ses om du känner att du har behov av det. :)
    Finns så mycket korkat folk här i världen...
    Kram vännen

    SvaraRadera