26 augusti 2013

Roskilde Airshow 2013


Förra söndagen åkte T och jag över bron till Roskilde för att titta på flygfarkoster av olika slag. T jobbar även med luftballonger så jag fick träffa hans danska kollegor som hade en ballong på plats. Tyvärr var vädret blåsigt, lite regnigt och mycket moln så ballongen var inte monterad och flygplanen kunde inte gå högt pga dålig sikt.

Vi gick in i en räddningshelikopter och i ett Herculesplan. Mycket knappar fanns det : )
JAS Gripen fick man bara beskåda på avstånd. T hade varit flygmekaniker på Gripen i lumpen så man såg i ögonen på honom hur mycket han tyckte om den!

De stora planen som JAS, F16 och Eurofighter kunde inte höra så mycket konster eftersom de behövde bra med höjd så det blev mest att flyga fram och tillbaka och lite upp och ner. Och flyga jättesakta med nosen upp så det bromsades. Men vilka ljud, öronbedövande. 

För mig som inte kan något direkt om flygplan och särskilt då aldrig jobbat som mekaniker blev det en hel del "jaha", "mhm", "aha". Gillade speciellt texten "Tryck ej här" på JAS. Då är det ju klart att man får lust att trycka precis där. 

Efter sådär fem timmar på ett vindpinat flygfält åkte vi hemåt igen, cachade lite på vägen och avslutade med pizza och filmmys. Riktigt rolig dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar