24 december 2011

God Jul till Er Alla


När jag var liten hade jag två favoritsagor.
Flickan med svavelstickorna och Den fula ankungen. Gemensam nämnare? Empati skulle jag tro. Att någon ska känna sig utanför har alltid gjort mig arg. Mamma frågade varje kväll om vi verkligen skulle läsa dem för "...du vet ju att du börjar gråta?" Ja jag grät, och ville höra dem igen nästa kväll : )


Har under alla år jag kan minnas valt bort Kalle och istället satt klockan på Sagan om Karl Bertil Jonssons julafton. Den halvtimmen har varit helig!

I år valde jag att inte bara skänka en tanke åt alla som inte har vad jag alltid haft på julafton såsom god mat, en varm säng, fina julklappar och mycket kärlek. För man vet väl att det nästintill aldrig är tanken, utan handling, som räknas?

I år ger jag människor som är utanför det mest dyrbara jag har, min tid och all min uppmärksamhet. I år ger jag min jul till Skåne Stadsmission som volontär, till många av dem som inte har en varm säng och till dem som väljer gemenskapen på Café David framför en jul i ensamhet och ledsamhet.

Så nu tar jag strax mitt pick och pack och drar mot stan! Det kommer säkert ett eller annat inlägg under helgen ändå.

God Jul till Er läsare, snälla var rädda om varandra och vårda den kärlek ni har till nära och kära om de förtjänar den, för kärleken betyder verkligen allt!

Love u mom <3 tack för att du lärt mig att det är lika viktigt att tänka på andra som att vårda sin egen själ, det ena utesluter inte det andra...

1 kommentar:

  1. Det är så lätt att älska någon med de finaste egenskaperna, man behöver inte ens anstränga sig<3 Beundrar ditt engamemang i handling inom många område<3 Tänker på dig extra i em.
    Älskar dig mest!

    Puss, Ma__

    SvaraRadera