10 november 2011

Nutram till Baltis

Lille skruttgubben fyller ju 8 år om ett par veckor så nu är han senior på riktigt! Han har i sex år sedan han fick eksem av finmat ätit och mått bra av Pedigree Pal torrfoder + tillskott. Men i det märket finns bara seniorfoder i 3 kg-frp och det är ju vansinne! Dessutom sa veterinären att han pga sin spondylos bör gå ner ca 5 kg så då fick jag börja titta på lightmat.

Fick erbjudande av en väninna att börja med samma mat som hon använder i sin kennel och blev såld när jag läste allt bra om detta foder!


Tills han gått ner vad han ska får han Nutram weight control och får sedan gå över till deras seniorfoder. Ett stort plus är att deras säckar är på 15 kg vilket räcker exakt en månad. Han har nog redan gått ner ett par kg så jag räknar med att han kommer äta detta i 2-3 månader. Det gäller ju att successivt introducera den nya maten i den gamla så att tarmsystemet inte får en chock.

Fick säcken hemlevererad idag och han har börjat få lite i sin aktivitetsboll. Det enda negativa jag kommit på var när jag öppnade säcken och såg hur små bitarna var. Stora hundar bör få större bitar så att de får använda tänderna ordentligt.

Men man kan inte få allt och detta får han istället:
  • Nutram är klassat som ett Super Premium-foder. Nutram är enda kategori 3 i hela Nordamerika. Detta i korthet innebär att de endast använder ingredienser som är klassade som människoföda.
  • De använder kycklingmjöl och ris som huvudingredienser i produkterna, ingaSamtliga Nutrams produkter innehåller vitamin C, omega-3 och omega-6 som standard. Våra foder innehåller dessutom linfrögroddar med höga halter av omega-3. Det gör bl.a. att djuret får en vacker, glänsande päls.
  • Beredning och tillverkning av maten görs i mindre mängder, Nutram Pet Products har inget lager eller någon lagerhållning. All tillverkning sker efter beställning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar