20 september 2013

Mera strandhäng

En kväll i veckan hämtade T och jag upp mamsen och gjorde en geotur ner till Falsterbo!

Första stoppet var ett kajfundament vid Falsterbokanalen där jag överlät grovjobbet till mannen. Win win liksom. Han fick bli flåsig och jag slapp trilla i plurret.

Nästa cache var gömd längst ut på Falsterbopiren!

En av dem frös och den andre frös inte alls för han har alltid sin pyjamas på.

Så klart var det en vindpinad kväll så en gång eller två slog vågorna upp så pass att vi blev ordentligt sprayade med saltvatten.

Nästa lilla burk var gömd under stora bryggans golvplank!

Herr B valde naturligtvis vattenvägen mellan piren och bryggan. Vi andra tyckte det var lättare att gå längs stranden.



På väg tillbaka till bilen strosade vi genom Ljunghusen och alla snusfina villor. Självklart passade Balthazar på att få diarré både här och där längs det finare folkets staket. Det var vad han tyckte passade. 

Vid Strandbaden fanns en cache ganska högt upp i ett träd. Tur då att man har ett par axlar att klättra upp på som sitter på en karl som inte tappar en. Jag hämtade den och T loggade den. Baltis nickade godkännande som den amatör-retriever han är. Mams satt i bilen eftersom det var en park-and-grab och skrattade åt oss.

Sista promenadcachen fick Falsterbo fyr och vi gav oss även på Måkläppen.

Mamma hade huttrande återvänt till bilen med B och när vi insåg att vi skulle behöva gå ett par km runt om en sjö för att komma till cachen gav vi oss också. Den var placerad innan förbudsskylten kom men vi ansåg att skulle vi ändå runda sjön kunde vi lika gärna göra det tidigare på dagen efter 1 nov när man tillåts gå ända ut och faktiskt se lite sälar.

Ett par stopp till där vi fick använda ficklampa pga mörkret och sen vände vi hemåt. Körde förbi huset där jag bodde som liten och det var ju en helt annan gata nu. Då en enslig grusväg med några hus här och där kring vår skånelänga. Nu fullt av vackra stora hus i gammal stil och nya gator fullproppade med hus runt omkring. 

Alla nöjda efter en härlig kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar