27 september 2013

Ballongfärd

I förra veckan överraskades jag av mannen med en ballongfärd! Han visste att det fanns på min bucket list och det är väl härligt med en man som vill uppfylla ens drömmar?

En solig och vacker kväll samlades vi på Tallriken i Pildammsparken. 

Alla fick hjälpa till både med att packa upp och packa ner utrustningen och det var ett tungt jobb!

Några av oss fick stå med ett rep fäst i toppen för att ha dragkamp med ballongen så att den sakta reste sig upprätt. 

Först fylldes ballongen upp med kalluft. När det var dags att fylla med varmluft började dragkampen! Fy för vad vi kämpade : ) en och en fick vi besked att släppa och då var det bara att skynda sig till korgen och hoppa i! Bara sekunder efter att sista personen kommit i var det dags att lätta ankar. 

Ett mäktigt ljud när piloten fyllde på varmluft!

Vips så lyfte ballongen! Försökte verkligen stirra ner ner men kände ingen svindel. Kände mig ödmjuk inför höjden men mer än så blev det inte. 

Det var märkligt att flyga ovanför fåglarna i Pildammarna!

Vi var tolv stycken + piloten. Korgen var uppdelad i fem fack där piloten hade det största och där gastuberna också fanns. Så vi var tre i varje fack, det var rätt trångt men det gjorde ingenting. 


Vi var uppe på ca 200 meters höjd under flygningen så utsikten var det inget fel på!


Det var roligt att se alla innergårdar i city : )


Man fick ju snällt följa med vinden och då det inte blåste så mycket gick det ganska sakta! Vi flög en timme sedan var det dags att minska på höjden och börja leta efter landningsplats!

Vi flög så lågt att flera bilar stannade vid vägrenen och tog bilder!


Vi seglade ca 25 m över trädtopparna! Vi landade slutligen bortom villorna på en grusväg mellan två fält, mycket skickligt! Det var verkligen häftigt att vara uppe på hög höjd men det var nog snäppet roligare att flyga på låg höjd över villaområdena. Det lät så högt när piloten fyllde på med varmluft så många boende kom ut ur sina hus och vinkade och tog bilder!

Efter landning och ihoppackning av ballong fick vi champagne och plockmat! Alla blev dessutom dubbade med champagne i håret och fick fin titel på diplom! Då vi landade i Tullstorp är jag numera Ballonggrevinna af Tullstorp : ))) sedan återfärd med följebilen till Pildammarna, allt som allt tog det ca 4h. 

En fantastisk överraskning och underbar upplevelse med mitt hjärta! 
Check on the bucket list! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar