2 september 2013

Anaplasma

Då var det bekräftat med svaren från blodproven att Balthazar har anaplasma. Det är en fästingsjukdom och nu har dessa små djävlar klättrat ännu ett par pinnhål upp på min hatlista.

Så imorgon ska jag hämta ut Ronaxan för tre veckors behandling. I slutet på behandlingen måste han vara 100% sig själv annars ska han ha det i tre veckor till. Men han är fortsatt feberfri och har god aptit. Fast kvällens torrisar var ju inte så roliga att äta när man fått burkmat av matte i tre dagar för att aptiten varit i botten. Men prickekorv till frukost för att få ner fyra jättestora tabletter fortsätter vi med! 

Han väger 42 kg och med burkmat ska han ha ca 2,2 kg foder per dag. Galet med tanke på att han ska ha 400g torrfoder. Men i morse väckte han mig jättetidigt med pipande och jag for såklart upp i panik med tanke på vad som hände i helgen. Men det var för att han var jättekissig. Jättejättekissig. Det är tydligen ca 85% vatten i burkmat. 

Framfallet av det tredje ögonlocket skulle veterinären prata med ögonexperter om men det var inget hon kände var allvarligt. Så hon ska återkomma när hon har mer info. 

Det har hänt lite bra grejer också som överskuggats av helgens skit så det kommer lite trevligare inlägg snart. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar