14 september 2013

Alnarp

Förra söndagen efter middagsbjudning var jag lite rastlös och föreslog en kvällstur i Alnarp. Där fanns förutom en del vanliga geocachar även två mysterycachar som enbart kunde tas i mörker : ) då jag aldrig i livet skulle vandra runt bland buskar och träd ensam i mörker passade det utmärkt att ha sällskap av stor hund och vuxen karl. Måste ändå tillägga att jag trots detta inte var helt bekväm men så är det väl när man är uppväxt i stan och fått intutat att man ska undvika parkliknande områden i mörker. 
Nattcachar fungerar så att man följer olika typer av reflexer eller uv-markeringar. På den första följde man små reflexbitar med ficklampa som var fastsatta med 10-20 meters mellanrum. På den andra som faktiskt var T's egen mystery hade han satt reflexhjärtan i ett område med bokstäver och siffror. Bokstäverna i rätt ordning gav sedan koordinaterna till slutgömman. 



Alnarp slott

Senare i veckan tog jag med vovvs och vandrade ett par kvällar i Alnarp när det var dagsljus. Betydligt mer orädd, tänk vad lite sol kan göra skillnad, haha! Allt ser ju egentligen likadant ut än om det är mörkt, det är bara bra mycket svårare att försvara sig mot hot man inte kan upptäcka för mörkret. 

Har aldrig vandrat runt i slottsparken förut men vilken vacker plats! 

Parkområdet var jättestort!

Och den botaniska trädgården exploderade i färger. Min trista trädgård kan nu i september bara stoltsera med lite rosa höstflox, vit drakmynta, lila rudbeckia och några rosa new dawn rosenknoppar som envisas med att höstblomma.

Hamnade under promenaden i en äppelodling och fyllde ryggsäcken med fallfrukt. Det blev till en hel braspanna äppelpaj med knäcktäcke!

Vi blev inte helt klara med att tömma Alnarp på cachar så fler besök väntar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar