7 september 2013

Lördagsutflykt runt i Lund

Idag skulle det vara fint väder så att det stod utflykt på schemat visste vi. T ville göra underhåll på en del av sitt powertrail kring Lund så det visste vi också. Minsta tillåtna avstånd mellan två geocachar är 160 m och ett powertrail innebär att cacharna ligger som långa pärlband med detta avstånd emellan. Start stopp start stopp. Allt för att samla många poäng, det är ju inte så mycket naturupplevelse eller motion på detta sättet av geocaching. Visst är det roligt för mig att komma upp i antal loggade cachar men powertrail är ju inte det roligaste jag kan tänka mig. Så i utbyte fick jag ta ett par roliga cachar vid ett ställe i närheten! T hade redan tagit dem men vad gör han inte för att göra mig nöjd? : )

Så först ut idag var Rinnebäcksravinen i Lund och här har jag inte varit förut. Har helt enkelt mycket lite erfarenhet av Lund eftersom det är en stad jag är mindre förtjust i. Så att spendera fritiden här har det varit snålt med!

In i ett jättestort rör. Med spindlar hängande i taket. Cachen här inne var jag ganska snabb med att hitta kan jag lova. 

Kände mig som en liten hobbit när röret mynnade ut i Rinnebäcksravinen! Här skulle man läsa lite info på en skylt om själva ravinen för att få logga en earthcache. 

Hade köpt mellisplättar för minifika med de var så gummiaktiga att Herr B fick nästan alla. Köp dem inte : (

På väg hem stannade vi för att ta en multicache (flera steg för att hitta slutgömman). Här under gallret fanns den. 

Och vidare in i tunneln som gick under en järnväg. Det blev tyvärr jag som fick hoppa ner bland åttbeningarna eftersom T kunde lyfta upp mig ur hålet och inte tvärt om ; )

Hem om och fixa lite och sedan skjutsade jag T till Svedala för volontärfest och körde sedan hem till mamma och åt god stek : ) sen långpromenad och soffmys och iväg vid midnatt igen för att hämta hem salongsberusad man. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar