11 mars 2013

Fail...

Förra veckans löprundor gick bra så jag var nöjd med premiärveckan. Tränar mån/ons/fre och startade ju lugnt med 4 km utan att pausa (jättenöjd att jag klarade det!!!).

Denna veckan skulle jag öka till 4,5 km och tänkte att jag kör ner till byn och testar banvallen! Den är platt hela vägen till Liarum och jag ville se hur stor skillnad det gjorde på tiden att inte behöva springa i backarna här hemma!

Helt fel beslut.

Dels för att det visade sig vara tråkigt att springa rakt fram bara och sedan tillbaka. Men mest för att jag inte tänkte på att banvallen kanske inte var töad som grusvägen hemma och broddarna hade jag inte med mig. Så jag fick ha fullt fokus på var jag satte fötterna på is/snön och svor ganska ofta när jag halkade till. Inte helt rätt förutsättningar för att vara glad och känna sig energisk. Kände mig sur och irriterad på isen och raksträckan (mest på isen) vilket gjorde att jag kände mig opeppad vilket i sin tur resulterade i att jag kände mig både trött och väldigt tung i kroppen. Andningen var tung och påverkad av iskall inandningsluft och jag pausade säkert fem gånger för att sura i några sekunder. Men det blev 5 km istället för 4,5 för jag kände att jag kunde mer än vad jag planerat.

Så på onsdag tar jag min vanliga runda och ser fram emot att det känns bättre : )

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar