10 april 2011

Matteträning

Idag kom en bekant och gav mig ett par timmars träning med Baltis. Eftersom Baltis inte är lugn och harmonisk vid hundmöte ligger ju nyckeln hos mig och det har jag vetat länge. Det jag inte vetat är hur jag ska fixa det och efter att han blev attackerad har det blivit än värre. Så jag bad om hjälp och den fick vi idag!

Jag fick repeterat korrigering och beröm enligt samma skola som vi gick kurs i för några år sedan. Det var superintressant att se första försöket och jämföra med avslutande mötet. Första gången tog han kommandot eftersom jag inte gjorde det. Då tog tränaren kopplet och jag fick istället hålla hans hund. Vilken skillnad det blev på Baltis när han hade någon som tog kommando i andra änden av kopplet! Det peppade mig jättemycket att se att min hund kan promenera perfekt förbi en annan hund på en meters avstånd för det var liksom svart på vitt att det är mitt fel att han inte är avslappnad. Det gick ju inte fullt så perfekt när jag tränade men det var inte långt ifrån. Så nu ska vi träna träna!

Synd bara att jag inte frågade om hjälp innan vi flyttade till stan för där hade jag verkligen fått träna. Vi ska upp och träna i byn men med Baltis höfter vill det till att välja bra dagar nu för det är ju ganska långt dit. Men inte långt härifrån bor det trevliga människor med skälliga hundar i trädgården som vi kan träna att gå förbi. Har ju skälliga hundar mittemot också med inte alls trevliga ägare men Baltis ignorerar de små monstrena så med dem kan vi inte träna.

2 kommentarer:

  1. Hörde att det gick jättebra för er! Hoppas ni kan lösa problemen! Kram

    SvaraRadera
  2. Ja vi hade en bra lärare som gav tydlig konstruktiv kritik. Det var så skönt att se att Baltis så snabbt kan lita på sin koppelledare för det betyder ju lugn och ro i hans lilla hjärta.
    Har blivit så ledsen när jag själv inte lyckats ge honom trygghet i de situationerna. Men andra bullar nu!

    SvaraRadera