7 april 2011

Torsdagsmix

Lina kom förbi vid lunchtid för att lämna lite grejer hon tagit med från mamma i Bunkeflo. Jag frågade om Baltis och jag kunde tigga skjuts upp till byn för att handla och det gick fint. Men trippen blev roligare än så då hon skulle till Linnekulla för att hämta blommor till sin lanthandel. Vi hängde på, handlade lite på Ica och handlade ännu mer i Linas lanthandel i byn.


Sen fick jag skjuts hem igen med allt och blev t.o.m. bjuden på en nyhet från GB, Cornetto Enigma chokladvarianten, mums!
För 10 kr såldes det en rolig Torkynyhet på Ica.

I lanthandeln köpte jag en påse gul sättlök

Och nya fröer, sockerärtor, palsternacka och lavendel!

Köpte även 10 st penséer i olika färger att plantera i zinkbalja till trappen. Vårfint i en annars stendöd och gråbrun trädgård! Är så sugen på att ta tag i skiten men måste packa upp först och lära mig göra klart det jag påbörjat.

När vi kom hem tog vi en skogspromenad trots stormen. På väg hem mötte vi grannen ochhans hund Sickan som uppenbarligen saknat Baltis väldans, de lekte som tokar igår också!

Har inte gått någon trädgårdsrunda direkt men såg på avstånd att min exotiska asiatiska grans kottar blivit uppätna av Tjocke Nötte. Baltis har under året glömt att ekorrarna också får bo i vår trädgård och har varit förbannad på dem från uterummet varje dag denna veckan.

Ett par timmar nu på eftermiddagen har gått till tupplur, blir fortfarande jättetrött av kattallergin men det är skönt att jag slipper symptomen tack vare bra dansk medicin.

Benadryl köper jag i Danmark och har gjort det i ca 10 år. Inget av det jag testat somsäljs i svenska apotek funkar så bra motkatt- och mögelallergin som denna. Love it.

Den finns även som 24-h tablett men den använder jag väldigt sällan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar