6 augusti 2012

Kladdkakemuffins

På Hörby marknad åt jag en kladdkakemuffins och har varit sugen lite då och då sedan dess! Serverade mig själv två tillsammans med hemmagjord vaniljglass : )

1 tsk vaniljsocker

2 dl strösocker
2 ekologiska ägg
50 g smör
½ dl matolja
1 dl ljus sirap
1 dl kakao av bra kvalitet
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
1 nypa salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70%

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa vaniljsocker, strösocker och ägg vitt och riktigt pösigt.
  3. Smält smöret, häll i matolja och sirap.
  4. Blanda det med äggsmeten.
  5. Blanda kakao, bakpulver, vetemjöl och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
  6. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad och blanda den med smeten.
  7. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
  8. Grädda muffinsen i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut.
  9. Låt svalna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar