15 december 2013

Julmarknad på Övedskloster

Idag stod utflykt till Övedskloster och julmarknad på schemat! Har inte varit där innan men helgen var obokad så vi bestämde att vi skulle ta en tur dit. Kommer helt klart bli tradition för det var stort och juligt och bra utställare!

Man kunde åka traktorsläp från parkeringen till klostret och det gjorde vi så klart! Väl inne blev det alpackorna som fick första uppmärksamheten! Såå söta och ulliga och mjuka roliga fötter. Som en kamel. 
Trädgården var öppen och tidigare har jag bara åkt förbi klostret så det var riktigt roligt att gå runt och titta! Tre gånger under dagen kunde man samlas på borggården och få veta lite mer om Övedsklosters historia av Herr Ramel själv. Han berättade på ett både roligt och intressant sätt både om historia och skrönor!

Det fanns tre stall som var fulla av utställare och i ett hade var och en sin egen box, gulligt!

I det största stallet var det absolut bäst julstämning!

Varmt och mysigt och massor med god mat! Flippade ur lite när damen före mig köpte den sista burken pepparrotssill från Ringsjöfisk eftersom den inte heller säljs på Ica i Hörby. Men jag överlevde. 
Köpte en ny sorts svamp som vid stekning ska smaka lite som cashew och en annan grej i samma tema som jag visar i ett eget inlägg : )
Åt min första (och sista) Lunna-melle, fy vad äcklig den korven var. Men det uppvägdes av alla goda ostar och marmelader : )
Absolut värt 80 kr i inträde och trots lite dimma och barmark var det riktigt julig stämning!

Det blev såklart lite geocaching också, närmare bestämt fyra stycken. Tre utanför Övedskloster och en i Bjärsjölagårds gamla kalkbrott. Vacker natur och man försökte föreställa sig vilken livlig plats det var för 150 år sedan!

Ikväll åkte mannen mot Lund för att ägna kvällen åt någon slags dans till orkester med vänner. Eftersom jag älskar ensamkvällar passade det alldeles utmärk med ostbricka och Så mycket bättre. Det är en ganska lång lista med saker jag hellre gör än dansar och jag hade absolut inte förnedrat mig med dans till dansbandsmusik. Som tur är har inte alla samma intressen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar