16 december 2009

13 julklappstabbar chefen helst vill glömma

Många är vi som fått julklappar av vår arbetsgivare vi helst hade fått slippa. Känns dumt att slänga men mer idiotiskt att ta hem. Den enda arbetsgivare jag haft som varit generös och gett genomtänkta julklappar är MercedesBenz.

Här är några tabbar...

  1. Försvarsmakten slopade julklapparna 2007. Istället skickades en timslång videofilm med före detta ÖB Håkan Syrén i huvudrollen ut till de anställda. Den kostade fyra miljoner att producera!
  2. Skatteverket gav 2007 sina anställda värdebevis som gav medarbetarna rätt att välja mellan olika delikatesser. Företaget man köpt presenterna från var samtidigt åtalade för skattebrott...
  3. Tullverket bad ett externt företag ta fram julklappar till de anställda. Resultetet: insmugglade, piratkopierade Ipods!
  4. Kriminalvården gav sina anställda ljusstakar tillverkade av fångarna med stämpeln "Made in jail". Utsågs till Sveriges sämsta julklapp 2007.
  5. Karlskrona kommun gav chefer och ledande politiker både julmat och julklapp. De anställda fick nöja sig med buffé. Efteråt tvingades man enligt Chef.se att se över reglerna.
  6. Mora kommun gav bort resentkort på 200 kronor till sina medarbetare. Vad man inte visste var att detta räknas som penninggåva och måste förmånsbeskattas. Det hela slutade med ett löneavdrag på 60 kronor.

Svenska folkets värsta julklappsminnen:

  1. Julbord med enbart pytt i panna!
  2. En bok om alkoholmissbruk.
  3. LP-skiva med inspelade fabriksljud från den egna fabriken.
  4. Turistkarta över Västerås.
  5. Rengöringsmedel.
  6. En alldeles för stor tröja.
  7. En lax som var dålig och fick slängas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar