13 maj 2013

Premiärklippet


Igår var det dags att klippa gräset för första gången och i år var jag näst först! Förra året fick jag ha starthjälp varje gång åkgräsklipparen skulle starta men i år fixar jag det ju själv! Jag vet ju inte om Bettan klarar hela säsongen så att kosta på ett nytt batteri är jag inte intresserad av. 

Förra året fick jag pumpa alla däcken innan varje körning men igår fick jag även pumpa ett framhjul tre gånger under klippningen. Så jag får skaffa en ny innerslang. Plus byte av olja, spänna en rem och slipa klippknivarna. Kanske nytt tändstift också, har inte kollat hur det ser ut men hon startar på första försöket så än funkar det. 

Det är en himla trevlig känsla att titta ut genom fönstren och se en välskött gräsmatta. Har lånat en mossrivare av en granne som jag tänkte testa på en plätt längre ner i trädgården. Har man skogstomt har man också mossa men på vissa ställen har jag faktiskt mest mossa. Så jag får testa på en plätt för att se hur sorgligt det ser ut när mossan är väck. Är det alldeles hemskt får jag helt enkelt vänta med mossrivaren till hösten för att samtidigt fylla i nytt gräs. För jag vill ju inte glo på en brun gräsmatta hela sommaren!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar