13 maj 2010

Inspiration

Vaknade vid 9 och hade en långsam morgon. Lite snuva men det var inte så farligt med förkylningen som jag trodde.

Tog Baltis och gick på lång promenad för att få luft och tvinga iväg förkylningen. Det blev promenad genom Fridhems vackra villor och längs med stranden.

Detta huset köpte mormor och morfar innan jag föddes, har alltid älskat detta underbara hus. Men nu har det andra ägare och jag är väl inte så imponerad över utsidan längre. Var mycket finare när de hade det. Nu är det mindre växter, mer öppet och mindre mystiskt.

Verkstaden som hörde till huset är inte längre morfars fabrik. Nu finns här en trädgårdshandel. När jag var liten brukade jag gå in till direktör Nilsson (morfar), sätta mig i hans knä i läder-snurrfåtöljen och njuta av doften från cigarren han alltid puffade på. Sedan fick jag en hel femtiolapp (det var en hel del för ett barn på 80-talet) och en klapp på huvudet samtidigt som han poängterade hur viktigt det var att jag läste på gymnasiet och sedan vidare på universitetet. Jaja tänkte jag som inte var gammal nog för att ens begripa vad gymnasiet var.

Zlatans hus!

Det är sådana villor som inspirerar mig att bli riktigt framgångsrik. Visst, jag vet att det är banken som äger nästan allihop men ändå. Det gör de ju med mitt hus med men jag hade aldrig fått lånelöfte på något av ovanstånde... Än.

Lagunens småbåtshamn i bakgrunden.

Det var ganska kvavt men härligt och vi var ute i ca 2h. Baltis fick en kompis, han var lös med Halti denna gång och det gick jättebra. Tyst som en mus var han!

Maskrosorna blommar för fullt här i Malmö. Hemma sa mamma att bara ett par tittat fram med sina gula huvuden och dem hade hon knoppat av. Jag får ta plantorna när jag kommer hem nästa helg!

Har sedan varit och handlat mat och ska äta dagens första måltid strax. Sedan sova :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar