25 april 2013

21 april - Manfred 1 år!


I söndags var det kalas för mitt gudbarn Manfred som fyllde ett år!




Jag köpte den hoppande sorteraren från Ekokul.se och det kändes riktigt bra att inte bidra med att förgifta honom med plastskit och farliga färger.
Den är från 18 mån men det är ju runt husknuten och han kan ju leka med klossarna tills han begriper finessen. Gillar pedagogiska leksaker och denna hjälper honom i förmågan att förstå orsak och verkan, rätt kloss i rätt hål och pedalen går att trycka ner och klossen poppar upp i luften!

Den är tillverkad av vattenbaserad giftfri färg och miljövänligt gummiträ som kommer från plantager där kontinuerlig återplantering sker. För varje gummiträd som används återplanteras 2 stycken gummiträd. Tillverkas av ett prisbelönat företag i Thailand som ger rättvisa löner och även är en certifierad drogfri arbetsplats. Företaget hjälper anställda med fortbildning och har upprättat ett eget bibliotek. Alla anställda erbjuds räntefria lån för att själva kunna förverkliga sina drömmar om eget företagande.

Ingen annan än jag verkade uppskatta den extra tanken med presenten utöver att den var lekbar. Men mitt samvete är rent.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar